Connect with us
Emil Boc și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Clujului

Alegeri Locale 2020

Emil Boc și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Clujului

Emil Boc și-a depus astăzi candidatura pentru un nou mandat la Primăria Clujului. Actualul primarul al Clujului a declarat că vrea, ca împreună cu cetățenii, să continue modernizarea orașului, dar și parcursul european al acestuia. El este primarul Clujului din anul 2004.

Emil Boc și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Clujului

Emil Boc candidează, oficial, pentru un nou mandat la Primăria orașului Cluj. El este în fruntea orașului încă din anul 2004. Boc a declarat că își dorește să continue modernizarea și parcursul european al orașului. Printre prioritățile lui se numără investiții și locuri de muncă mai bine plătite. Emil Boc a declarat că își dorește un Cluj ca afară și că vrea să crească calitatea vieții cetățenilor acestui oraș.

„Prioritățile sunt investiții și locuri de muncă mai bine plătite la Cluj, creșterea calității vieții, Clujul metropolitan. Este vorba de a avea un Cluj ca afară. Românii își doresc, de foarte multe ori, să aibă o țară ca afară, noi ne dorim să avem un Cluj ca în UE”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc a intrat în politică în 2005 și până în 2012 a fost președinte al Partidului Democrat respectiv al Partidului Democrat Liberal, fiind succedat de către Vasile Blaga.

În perioada 22 decembrie 2008 – 6 februarie 2012 a fost prim-ministru al României. La alegerile locale din 2016 a obținut un nou mandat de primar al Clujului, după cele obținute în 2004, 2008 respectiv 2012.

La alegerile locale din 2008, Emil Boc a fost reales în funcția de primar încă din primul tur de scrutin, cu 86.657 de voturi obținute, reprezentând 76,21% din totalul voturilor valabil exprimate.

La alegerile locale din 2012, desfășurate într-un singur tur de scrutin, s-a clasat pe locul întâi, cu 53.674 de voturi (40,61% din total), față de cele 52.251 de voturi (39,53%) obținute de Marius Nicoară (PNL).[4]

La alegerile locale din 2016, desfășurate într-un singur tur de scrutin, a câștigat funcția de primar al Clujului cu 64.311 de voturi, adică 64,76%.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top