Connect with us
Eșec pentru Gabriela Firea, victorie pentru soțul ei, Pandele

Alegeri Locale 2020

Eșec pentru Gabriela Firea, victorie pentru soțul ei, Pandele

Gabriela Firea a pierdut alegerile locale, în timp ce soțul ei, Florin Pandele a câștigat detașat Primăria orașului Voluntari. Altfel spus, eșec pentru Firea, victorie detașată pentru soțul ei, Pandele. Potrivit datelor parțiale provizorii centralizate de Biroul Electoral Central, Florin Pandele a mai câștigat un mandat la Primăria Voluntari.

Eșec pentru Firea, victorie pentru Pandele

Gabriela Firea a pierdut alegerile locale din această toamnă și un nou mandat la Primăria Capitalei. Pe de altă parte, soțul ei, tot din partea PSD, a reușit să obțină un nou mandat în fruntea orașului Voluntari.

Florin Pandele a câștigat detașat cu un procent de 70% din voturi. Pe locul al doilea s-a situat candidatul USR Bogdan Rolea, cu 18% din voturi.

După cum arată datele publicate de Biroul Electoral Central, prezența la vot a fost de 42,68%.

Altfel spus, dacă Gabriela Firea a suferit o înfrângere, soțul ei s-a bucurat de susținerea locuitorilor din Voluntari, care l-au menținut în funcția de primar. Pandele este primarul orașului Voluntari încă din anul 2000.

Firea a pierdut alegerile

Firea a pierdut alegerile în fața candidatului Nicușor Dan.
Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor. Oficial, el este noul primar al Capitalei.

Gabriela Firea, candidata din partea Partidului Social Democrat a obținut 39% din voturi.

Firea este fostă jurnalistă, membră a Partidului Social Democrat, aleasă Primar general al Municipiului București la alegerile din 5 iunie 2016. De-a lungul timpului a mai ocupat și alte funcții. A fost consilieră de relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, purtătoare de cuvânt și secretar de stat, șefă a Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu.

După decesul primului soț (în 24 ianuarie 2010), Gabriela Firea s-a recăsătorit în septembrie 2010 cu politicianul Florentin Pandele, cu care are 2 copii, David Petru (2012) și Zian Mihail (2015).

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top