Connect with us
În Argeș se păstrează tradiția. A fost aleasă primar în locul tatălui

Alegeri Locale 2020

În Argeș se păstrează tradiția. A fost aleasă primar în locul tatălui

La alegerile locale de ieri, 27 septembrie, o tânără din Argeș, comuna Corbi, de doar 24 de ani, a fost aleasă primar în locul tatălui său. Candidată din partea PMP, aceasta a obținut peste 42% din voturi, conform rezultatelor parțiale centralizate luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Tatăl acesteia a participat acum la conducerea Consiliului Județean.

Primarii din Argeș lucrează în familie

Noul primar din comuna Corbi, Argeș este o tânără de 24 de ani. Înainte ca ea să câștige acest mandat, la conducere s-a aflat chiar tatăl acesteia. Ambii sunt reprezentanții aceluiași partid, PMP, iar fostul edil a participat acum Consiliul Județean.

Tânara candidată a PMP a obținut aproximativ 42% din voturi și a fost urmată la mare distanță de candidatul PSD, Constantin Mogaru, care a acumulat doar 27% din voturi şi de Marius Anghel, reprezentantul partidului condus de Victor Ponta, Pro România. Acesta a obținut 16% din numărul total de voturi exprimat în comuna argeșeană.

Tânăra va prelua funcția de la tatăl său, care a ținut să scrie un mesaj emoționant pe Facebook, prin care le-a mulțumit tuturor celor care au acordat încredere atât lui, cât și fiicei sale și a felicitat-o pe tânără. Virgil Baciu s-a aflat la conducere pentru două mandate.

„La Corbi a câștigat entuziasmul, puritatea și decența în campanie. Felicitări, Anca Alina Baciu! Felicitări, dragă echipă de tineri și frumoși la suflet! Mulțumim celor care s-au prezentat la vot și în special celor care ne-au acordat încredere! Iar eu, dragi corbeni, vreau să vă mulțumesc pentru cei opt ani petrecuți cu voi în calitate de primar!”, a scris fostul edil pe Facebook.

Virgil Baciu a candidatla alegerile din 27 septembrie pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, însă a pierdut această bătălie. Ion Mînzînă, care a candidat pentru PSD,  a câștigat cu 102.997 de voturi, urmat de Emanuel Soare (PNL) cu 68.499 de voturi şi Adrian Cîrstea (USR PLUS) cu 23.255 de voturi.

Aceste alegeri au fost unele atipice. Pe lângă faptul că oamenii au respectat mai multe reguli impuse de autorități, votul s-a complicat, s-au format cozi mult mai mari decât în alți ani, dar au avut loc și mai multe incidente neplăcute. Trei participanți la alegeri au decedat și au avut loc mai multe conflicte.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top