Connect with us
Mihai Chirica a câștigat un nou mandat la Primăria Iașului

Alegeri Locale 2020

Mihai Chirica a câștigat un nou mandat la Primăria Iașului

Mihai Chirica a mai câștigat un mandat la Primăria Iașului. Chirica a primit votul de încredere din partea ieșenilor care l-au votat în număr mare. În urmă cu patru ani, Chirica a candidat din partea PSD, iar acum, în 2020, el s-a înscris în cursa pentru alegerile locale, din partea PNL. La scrutinul electoral din acest an, liberalii s-au impus în județul Iași. Pentru Consiliul Județean a fost ales Costel Alexe, actualul Ministrul al Mediului.

Mihai Chirica – al doilea mandat la Primăria Iașului

Mihai Chirica și-a păstrat fotoliul de primar pe care l-a câștigat pentru următorii patru ani. Edilul Municipiului Iași a candidat din partea PNL, iar numărătoarea voturilor a arătat că va rămâne în funcție. Și la conducerea Consiliul Județean va fi tot un liberal, ales prin votul de duminică, 27 septembrie. Este vorba despre Costel Alexe, Ministrul Mediului.

Potrivit primelor rezultate preliminarii de la Iaşi, Mihai Chirica a obţinut peste 40% din voturile de la Iaşi, în timp ce principala sa contracandidată, Cosette Chichirău, în jur de 30%.

„Împreună cu un parlament de dreapta şi cu presdintele României, vom putea să ne menţinem o strategie prin care să le arătăm romanilor că le este bine acasă în România”, a declarat Mihai Chirica, aseară, după vot.

Mihai Chirica lucrează în Primăria Iași din anul 2002. A fost director și viceprimar PSD, în timpul mandatului de primar al lui Gheorghe Nichita. În 2012, Chirica a devenit primarul Iașului din partea PSD, iar în 2018 el a fost exclus din acest partid.

A continuat să fie la conducerea Primăriei Iași fără apartenență la un partid, până în 2020, când a intrat de partea liberalilor și candidat pentru un nou mandat.

Costel Alexe – la conducerea CJ IAȘI

Costel Alexe a fost ales noul șef al Consiliului Județean Iași.  Alexe este și actualul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. Acesta i-a luat locul lui Maricel Popa de la PSD. Alexe a înregistrat un scor de peste 38%, în timp ce Popa, a adunat doar 28,7 %. Pe locul 3 în clasament este Marius Bodea, candidat din partea USR PLUS, care a obținut un scor de 15,5 %.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top