Connect with us
Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Anunțul oficial făcut de președintele PMP

Alegeri Locale 2020

Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Anunțul oficial făcut de președintele PMP

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube și continuă să afecteze oamenii. Mai multe domenii au suferit schimbări din cauza virusului, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020, care ar fi trebui să se desfășoare în vară, au fost amânate. Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. În acest context, și fostul președinte, Traian Băsescu, și-a anunțat, în mod oficial, candidatura la alegerile locale.

Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Anunțul oficial făcut de președintele PMP

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat marți, că fostul președinte Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei, explicând că aroganța celorlalți i-a împins în această situație. Tomac a criticat decizia PNL și USR-PLUS de a exclude de la negocierile pentru București partidul pe care îl conduce. În cazul în care Nicușor va pierde, președintele a declarat că este meritul USR.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu să obținem un capital politic care să ne permită să avem vocea noastră politică. Este opțiunea noastră și pe candidatura domnului președinte vom miza la alegerile locale. Atâta timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP.”, a declarat, la Digi24, Eugen Tomac.

Tot marți, Candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că oamenii ar trebui să înțeleagă că ” trebuie să scăpăm Bucureştiul de administraţia PSD şi Firea”. În plus, el „speră” ca PMP să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei.

Traian Băsescu a explicat că, în cazul în care va câștiga alegerile, este dispus să renunțe la luxul de care se bucură în calitate de europarlamentar, în favoarea postului de primar, pe motiv că a lăsat lucrurile neterminate. Conform calculelor făcute de către fostul președinte, candidatul dreptei, Nicușor Dan, are șanse foarte mari de a pierde alegerile, pentru că PMP este un partid care a avut în jur de 10 % în București la alegerile precedente.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top