Connect with us
Alegeri parlamentare 2016. Expert Forum: Acces blocat pentru zeci de observatori

Alegeri parlamentare

Alegeri parlamentare 2016. Expert Forum: Acces blocat pentru zeci de observatori

Alegeri parlamentare 2016. Organizația Expert Forum denunță abuzuri în ziua votului în legătură cu observatorii trimiși în mai multe secții de votare.

Accesul pentru zeci de observatori a fost blocat de la primele ore ale dimineții. Neregulile au fost semnalate în comunicatul emis de Expert Forum și Funky Citizens, scrie hotnews.ro.

Expert Forum și Funky Citizens sunt partenerii campaniei FiecareVot. Aceștia au acreditat peste 1000 de observatori în toată țara și 40 de observatori în Diaspora.

CITEȘTE ȘI: Alegeri parlamentare 2016 EXIT POLL, prezența la vot în timp real LIVE TEXT

Nereguli în mai multe secții de votare

„Între orele 6 și 7 câteva zeci de observatori acreditați de Expert Forum și Funky Citizens au sesizat faptul că nu au fost lăsați să intre in secțiile de votare. Inaccesul a fost cauzat din diverse motive care țin de neînțelegerea procedurii de acreditare de către președinții secțiilor.

Dacă unii președinți au solicitat nejustificat copii după acreditare sau copii după ecusonul observatorilor pentru a le pune „la dosar”. În alte cazuri, personalul care asigură paza nu a lăsat observatorii nici măcar să intre în clădirea unde se află secțiile de votare. S-au înregistrat probleme de acest gen în secțiile 394, 774/775, 946, 776, 561, 362, 69, 309, 561 (București). De asemenea, sunt vizate și secția 62 din Caracal, în secții din Vălenii de Munte, 309, 472 (Iași), 82 (Ilfov), secția 46 (Pitești).

La secția 79 din Timișoara, președintele secției de votare a vrut să rețină acreditarea observatorului. La secția 473 din București, președintele secției de votare a informat deja observatorul că trebuie să părăsească secția la ora 21. La secția 159 din Timișoara președintele secției de votare a refuzat abuziv accesul observatorului.

După ora 8 au fost înregistrate mai multe plângeri de la observatori și cetățeni despre probleme legate de sigilarea urnelor de vot. Probleme au fost și cu utilizarea urnei mobile și accesul observatorilor în secțiile de votare. De asemenea, au existat presiuni asupra observatorilor, în secțiile 8 din Slatina și 156 din Colonești (Olt) sau secția 137 din Ghimpați (Giurgiu).

CITEȘTE ȘI: Alegeri parlamentare . Președinte de secție de votare din Olt, dat afară și amendat

La secțiile următoare s-au solicitat copii după acreditări – o procedură abuzivă – 1170, 806 (Bucuresti), 104 (Dolj). Vizate sunt și secțiile 129 (Moinești, Bacău), 38, 39, 40 (Caraș Severin). Incidente au fost și la Gura Ocniței, Dâmbovița”, se arată în comunicatul emis de Expert Forum.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top