Connect with us
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Până când pot vota românii din străinătate - MAE

Alegeri parlamentare

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Până când pot vota românii din străinătate – MAE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ministerul Afacerilor Externe transmite un comunicat important pentru toți românii aflați în străinătate. Mesajul instituției are legătură cu alegerile din 11 decembrie.

Românii pot vota anul acesta, pentru prima oară, prin corespondență. Acest vot a fost introdus cu ocazia parlamentarilor din acest an. MAE le amintește românilor din Diaspora că nu mai au mult timp la dispoziție pentru a-și exercita acest drept. Ministerul susține că plicurile cu voturi trebuie să ajungă în țară până pe 8 decembrie. În caz contrar, voturile vor fi anulate.

Informare de la MAE

„Trebuie să expediezi plicul – care conţine certificatul de alegător completat, semnat şi datat şi buletinul de vot – cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestuia până la data de 8 decembrie 2016, ora 24:00 – ora României, la sediul Biroului electoral pentru votul prin corespondenţa. Plicurile livrate după 8 decembrie vor fi anulate, fără a mai fi desigilate”, informează MAE.

Cei care au ales varianta votului prin corespondență trebuie să comunice de urgență Autorității Electorale Permanente dacă nu au primit plicul cu buletinul de vot. Plicurile cu voturile prin corespondență vor fi deschise pe 11 decembrie, la ora 21.

În ultimii ani, votul din Diaspora a provocat dezbateri aprinse la București. Cozile uriașe la coadă și lipsa secțiilor de vot din mai multe țări unde se află mulți români au fost rezolvate anul acesta, spune guvernul. Astfel, a fost introdus votul prin corespondență și s-au deschis noi secții de votare pentru cei care nu vor să treacă prin experiența din 2014.

Ultimul sondaj de opinie realizat la nivel național, cel făcut de CIADO, arată că PSD conduce în clasament cu 42%. Pe locul doi se află PNL, cu 28%, iar pe locurile trei și patru ALDE, urmat de USR.

CITEȘTE ȘI: SONDAJ CIADO ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR are doar 6,3%

Marele test al acestor alegeri este depășirea pragului electoral pentru partide ca PRM, PRU, ANR, UDMR și PMP, toate depinzând de marja de eroare din sondaje.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top