Connect with us
SONDAJ CIADO ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR are doar 6,3%

Alegeri parlamentare

SONDAJ CIADO ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR are doar 6,3%

Alegeri parlamentare 2016 – cel mai recent sondaj CIADO reflectă o situație incredibilă pentru unul din partidele cele mai bine cotate până acum în cercetările sociologice.

CIADO a efectuat un sondaj de opinie pentru a afla cu cine votează românii. Cercetarea s-a făcut în perioada 15-27 noiembrie. La întrebarea „Cu cine veți vota pe 11 decembrie?”, românii au răspuns:

PSD – 42%
PNL – 28,3%
ALDE – 6,8%
USR – 6,3%
UDMR – 5,2%
PMP – 5,9%
PRU – 3,1%

Potrivit site-ul știripesurse.ro, nu au fost luate în calcul variantele „Nu știu/ Nu răspunde”, care reprezintă 35% din opțiunile respondenților.

PSD ar putea obține 45% la aceste alegeri, în urma redistribuirii voturilor. ALDE ar putea câștiga masiv în fiefurile PNL-ului, mai ales că în acest partid sunt foștii liberali. Cele mai bune scoruri le-ar obține în Banat și Transilvania, unde electoratul liberal nemulțumit de PNL ar putea vota cu formațiunea lui Tăriceanu.

Analiză pe cifre necunoscute încă

Analiștii politici din România susțin că tinerii se îndreaptă tot mai mult spre USR în detrimentul PNL, aceasta fiind formațiunea cea mai în vogă din ultima perioadă.

UDMR, PRU, ANR și PMP se bat pentru pragul de 5% de intrare în Parlamentul României. O ieșire masivă la vot ar diminua șansele maghiarilor să ajungă în Casa Poporului. O prezență de 40-45% ar asigura cei 5% necesari accederii în Parlament.

sondaj-ciado-alegeri-parlamentare-2016-usr-are-doar-63-1

Cu aceeași situație dificlă se confruntă și PMP, care în ciuda notorietății lui Traian Băsescu nu are structurile organizate pe care le avea pe vremuri PDL. O situație interesantă o reprezintă PRU, care ar putea fi surpriza acestor alegeri.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu vrea dezbatere cu Alina Gorghiu și Liviu Dragnea

În mod normal, partidul lui Sebastian Ghiță e cotat undeva la 2-3%. Electoratul lui Ghiță, spun analiștii, este o combinație între votanții nemulțumiți de conducerea PSD și foștii susținători ai lui Vadim Tudor.

2 Comments

2 Comments

  1. Alexandru Dumitru

    2016-12-05T10:04:13+02:00 at 10:04

    Alexandru Dumitru
    Interesant este că niciun lider de partid nu vorbește despre starea JALNICA invătamântului nostru aflat pe ultimul loc din UE. Nu avem nicio universitate în primele 700 din lume, in timp ce polonezi, ca si ungurii, au fiecare cate 3 universitati în primele 500 din lume. PSD + PNL au ințeles că NUMAI distrugând ÎNVATAMANTUL, ADICĂ INDOBITOCIND POPORUL, SE VOR MENTINE LA CIOLAN. Și încă un lucru, la fel de jalnic:: creierele luminate pleacă acolo unde autoritățile și parlamentarii știu sa-i respecte, sa dea prioritate VALORII. Cum să ramână in țară acești tineri supradotați când văd ca pozițiile eligibile sunt ocupate de amante, fii/ fiice ale vechilor politicieni, de foști elevi și studenti submediocri, chiar foști repetenti sau absolventi ai unor facultați care elibereaza diplome de viitori CÂRCACI ( mușchi nu cteiere !) ? Nu am niciun motiv sa merg la vot!

  2. alex

    2016-12-05T08:16:00+02:00 at 8:16

    rEFERENDUMUL DIN aNGLIA CA ȘI CEL DIN iTALIA AU FOST RESPECTATE, NOUĂ, ROMANILOR NI S-A TRAS O FLEGMĂ IN OCHI.
    NU MERG LA VOT !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top