Alegeri parlamentare

Alegeri parlamentare. Ce reguli se respectă duminică la vot

Deși situația din România este una foarte dificilă, având în vedere că numărul infectărilor cu coronavirus este una destul de mare, autoritățile au decis că pot avea loc alegerile parlamentare de anul acesta, la data de 6 decembrie. Astfel, oamenii vor putea merge duminică la vot, pentru a-și alege preferații. Cu toate acestea, vor trebuie să respecte mai multe măsuri de prevenire infectării cu noul virus al momentului. Află de ce trebuie să ții cont duminică la vot.

Măsuri de prevenire la alegerile parlamentare

Alegerile parlamentare de anul acesta vor avea loc duminică, 6 decembrie. Urnele se deschid la ora 07.00 și se închid la ora 21.00. Cei care mai pot vota după acest intervat sunt cei care se află deja în sala de votare.

Având în vedere că ne aflăm într-o perioadă dificilă, alegerile parlamentare vor fi unele atipice, la fel ca cele locale. Astfel, vom fi nevoiți să respectăm mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus al momentului.

Una dintre cele mai importante rămâne masca de protecție, care este obligatorie pentru toată lumea. Votanții și toți cei care participă la vot trebuie să-și acopere nasul și gura atât în timp ce stau la coadă, cât și în sala de vot. Mai mult, trebuie păstrată distanţarea fizică de minimum 1 metru între participanţii la procesul electoral.

Mai mult, în fiecare secția de vot trebuie să existe substanțe dezinfectante, pe care oamenii să le utilizeze înainte și după ce votează și utilizează obiectele comune, precum ștampila sau pixurile. Cine dorește, poate veni cu un pix de acasă.

De altfel, la alegerile parlamentare se va realiza triajul epidemiologic la fiecare secție de votare și se ia în calcul și organizarea unor circuite separate de intrare şi de ieşire din sediul secţiei de votare şi în localul de vot, precum şi marcarea corespunzătoare a acestora cu indicatoare.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare se va asigura că numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, exceptând alegătorii, nu va fi mai mare de 15. Mai mult, doar 5 persoane vor vota în același timp.

Votanții își vor scoate masca pentru câteva momente pentru a fi recunoscuți de cei din comisie, după care o vor pune la loc în mod corect. După vot, alegătorul îşi va aplica singur, la indicaţia şi sub supravegherea membrilor biroului electoral al secţiei de votare, timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea „VOTAT“, după caz, pe actul de identitate sau documentul de identitate.

Share
Scris de
Apetrii Tora

Acest site foloseste cookies.

Read More