Connect with us
Alina Gorghiu a negat vehement orice fel de conexiune între partidul pe care îl conduce și USR. Punctul comun între cele două structuri este Nicușor Dan.

Alegeri parlamentare

Alina Gorghiu dezminte speculațiile legate de o alianță cu USR

Alina Gorghiu a negat vehement orice fel de conexiune între partidul pe care îl conduce și USR. Președintele PNL a ținut să sublinieze clar că singurul punct comun dintre cele două formațiuni politice este propunerea de premier, Dacian Cioloș.

Alina Gorghiu dezminte zvonurile privind o înțelegere electorală cu USR

Invitată la emisiunea Adevărul LIVE, Alina Gorghiu a tratat cu transparență subiectul. Ea recunoaște meritele structurii puse la punct de Nicușor Dan, dar punctează faptul că numai longevitatea pe scena politică o poate transforma într-un partener fezabil.

„Nu există niciun fel de relație cu USR. Vorbim despre un partid care e înființat de șase luni sau mai puțin. Este o structură care a impulsionat nevoia de reformă în viața politică, dar e un partid care, în același timp, va trebui să confirme. Nu știu care va fi parcursul lui în Parlament. Îmi doresc să intre în Parlament, pentru că reprezintă un electorat care probabil nu se mai regăsește în partidele tradiționale. Nu am vorbit nici noi, nici ei despre o alianță politică la nivelul parlamentului, nici preelectorală, nici postelectorală. Singurul punct care ne unește este propunerea de prim-ministru. Vom vedea după alegeri la ce formule de discuții se va ajunge cu cei din USR. Evident că îmi doresc un Cabinet cu Dacian Cioloș prim-ministru, cu susținerea parlamentară a unui spectru cât mai larg.”

Citește și:Traian Băsescu vrea dezbatere cu Alina Gorghiu și Liviu Dragnea

Marșând pe subiectul potențialelor alianțe, Gorghiu a respins total o eventuală colaborare cu PSD. „Prefer să rămân în opoziție, decât să guvernez cu PSD”, a punctat tranșant liderul „liberalilor”.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top