Connect with us
Câte locuri va avea partidul care va câștiga Alegerile Parlamentare

Alegeri parlamentare

Câte locuri va avea partidul care va câștiga Alegerile Parlamentare

Alegerile parlamentare vor avea loc la data de 6 decembrie. Deși situația sanitară din țara noastră nu este deloc una favorabilă, alegerile vor avea loc așa cum sa stabilit, fără nicio modificare. Doar câteva zile ne despart de ziua cea mare, motiv pentru care trebuie să fim tot mai informați cu privire la noul scrutin și ce înseamnă el. Astfel, află locuri sunt disponibile în Parlament și cum sunt organizate funcțiile.

Câți parlamentari vor alege românii

Alegerile parlamentare de anul acesta au loc la 6 decembrie 2020. Este un eveniment mult așteptat, dar și controversat. Multe voci susțineau amânarea scrutinului, pe motiv că pandemia nu favorizează deloc astfel de mișcări, că mersul la vot este prea riscant în asemenea vremuri. Cu toate acestea, data a rămas aceeași

Pe 6 decembrie, la cea de-a opta rundă de vot de după Revoluție, vor fi aleşi 465 de parlamentari: 136 de senatori şi 329 de deputaţi. Conform legii, un deputat poate să reprezinte circa 70.000 de locuitori, iar un senator circa 160.000. Numărul candidaţilor la alegerile parlamentare din acest an a crescut de la 6.476, în 2016, la 7.136. Cei mai mulţi, respectiv, 4.659, candidează la Camera Deputaţilor. Restul de 2.477 candidează pentru Senat.

Pentru cele patru locuri de deputat în circumscripţia străinătate s-au înscris 47 de candidaţi, iar 29 se luptă pentru cele două locuri de senator.

Mandatele de deputat şi de senator vor fi atribuite de birourile electorale de circumscripţie, potrivit voturilor obţinute de candidaţi. Pentru a câștiga mandatul, un candidat trebuie să obţină majoritatea voturilor, respectiv 50 la sută plus 1. Partidul va atinge pragul alternativ dacă, în şase colegii de deputat şi în trei colegii de senator, candidaţii săi vor obţine cele mai multe voturi dintre toți participanții.

Conform unui sondaj realizat de Centrul de sondare ADS, la comanda Partidului Ecologist Român, partidul favorit este PNL. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un eşantion de 1280 de persoane peste 18 ani. Conform aceluiași studiu, prezența la vot ar fi de 38%.

  • PNL – 31,2%
  • PSD – 27,3%
  • USR-PLUS – 12,5%
  • UDMR – 5,1%
  • PMP – 4,8%
  • Pro România – 4,6%
  • PER – 4,3%
  • PPU-sl – 2%

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top