Connect with us

Alegeri parlamentare

Dacian Cioloș, reacție după alegerile parlamentare: „Vă încurajez să vă păstraţi şi să vă dezvoltaţi spiritul civic”

Dacian Cioloș a transmis luni un mesaj prin care le mulțumește celor care au votat la alegerile parlamentare de duminică. Premierul și-a exprimat și regretul de a nu fi reușit să dea încredere mai multor români pentru a se implica civic.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit ieri la vot și, indiferent de opțiunile politice, v-ați câștigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament și al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstrați și să vă dezvoltați spiritul civic, pentru ca democrația noastră să continue să evolueze spre una activă și participativă.

Mărturisesc că m-aș fi bucurat să pot mulțumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot și să fi asigurat o mai mare reprezentare și legitimitate scrutinului de ieri. Însă și absenteismul este o alegere și este un semnal căruia, pentru a da substanță democrației, trebuie să-i identificăm resorturile.

Regret că nu am reușit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esențial al democrației”, a scris Dacian Cioloș pe o pagină de socializare.

Cioloș: „Respect opțiunea politică a fiecăruia, ca esență a spiritului democratic”

Premierul a spus că respectă opțiunea politică a alegătorilor și îndeamnă spre proiecte vizionare care să unească societatea românească.

„Respect opțiunea politică a fiecăruia, ca esență a spiritului democratic. Principalul mesaj pe care eu l-am perceput după scrutinul de ieri este că România trebuie să rămână țara în care legea și oamenii să fie respectați, în care libertățile și valorile fundamentale să fie garantate și promovate, în care avem nevoie de proiecte vizionare care să ne unească și nu să ne dezbine.

Citește și: Dacian Cioloș spune că România este pe creștere economică

Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuși să construim în continuare pe adevăr și nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă”, a mai spus Cioloș.

1 Comment

1 Comment

  1. victor

    2016-12-17T10:13:48+02:00 at 10:13

    Bine măi INCOMPETENTULE si mercenarule!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Alegeri parlamentare

To Top