Connect with us
Elena Băsescu, revenire pe scena politică din România. Candidează la alegerile parlamentare

Alegeri parlamentare

Elena Băsescu, revenire pe scena politică din România. Candidează la alegerile parlamentare

Elena Băsescu revine pe scena politică din România. Fiica cea mică a lui Traian Băsescu va candida din partea PMP la alegerile parlamentare din acest an. Anunțul privind această mișcare în cariera politică a Elenei a fost făcut chiar de către ea. Joi, 15 octombrie, Elena Băsescu a declarat că a acceptat să candideze din partea Partidului Mișcarea Populară pentru un post de deputat la Constanța.

Elena Băsescu – deputat la Constanța?

Elena Băsescu candidează  din partea PMP pentru un post de deputat la Constanța. Fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu a declarat că a ales Constanța pentru că este orașul în care s-a născut și a crescut, și că își propune să ofere o nouă viziune asupra politicilor publice din zona socială.

Mai mult decât atât, Elena Băsescu a declarat că își dorește să poată folosi experiența dobândită în Parlamentul European. Ea spune că prin rolul pe care l-a avut în ultimii ani, acela de mamă singură a trei copii, a căpătat o dimensiune diferită a societății.

„Am realizat că societatea românească nu sprijină suficient familiile monoparentale. De aceea voi veni cu o iniţiativă legislativă, cu proiecte legislative care să sprijine foarte mult familiile monoparentale, dar şi să îmbunătăţească natalitatea, o problemă cu care se confruntă România. Doresc să ofer Partidului Mişcarea Populară o nouă viziune asupra politicilor publice în zona socială”, a precizat Elena Băsescu, la o conferinţă de presă organizată de conducerea PMP.

Fiica cea mică a fostului președinte al României, Traian Băsescu a ținut să precizeze că nu se va lansa în lupte în Parlamentul României, ci va încerca să construiască lucruri bune din propria experiență.

Când vor avea loc alegerile parlamentare

Alegerile parlamentare au fost stabilite pentru data de 6 decembrie 2020. Din cauza contextului epidemiologic în care se află țara noastră, existe șanse ca data să fie schimbată. Curtea Constituțională a României a publicat miercuri, 14 octombrie, motivarea deciziei prin care a stabilit că legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor legislative este constituțională.

Potrivit motivării, alegerile pot fi amânate cu trei luni, până în luna martie a anului 2021, dacă Parlamentul va decide asta.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top