Connect with us
Klaus Iohannis, mesaj important despre alegerile parlamentare

Alegeri parlamentare

Klaus Iohannis, mesaj important despre alegerile parlamentare

Alegerile parlamentare au fost programate pentru data de 6 decembrie 2020, deși situația din România este din ce în ce mai gravă. Numărul de infectări a explodat în ultima perioadă, depășind chiar și pragul de 3000 de îmbolnăviri zilnice, iar în spitale, locurile sunt numărate. Cu toate acestea, autoritățile nu vor deloc ca scrutinul să fie amânat, pe motiv că și alegerile locale au avut loc de curând și acestea s-au desfășurat corespunzător. În acest context, Klaus Iohannis a vorbit despre ce se va întâmpla la începutul iernii.

Alegerile parlamentare nu vor fi anulate

Alegerile parlamentare reprezintă unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului, după ce alegerile locale au avut loc la data de 27 septembrie. Situația din România este tot mai gravă pe zi ce trece, cazurile de infectare cu noul virus crescând semnificativ, ajungând la peste 3000 de îmbolnăviri în fiecare zi. În acest context, a fost înainte la Senat un proiect de lege prin care se propune amânarea alegerilor parlamentare.

Klaus Iohannis a vorbit și el despre alegeri și a explicat că nu există nicio cale prin care acestea să fie amânate. El a dat exemplu alegerile locale, care s-au desfășurat în condiții de siguranță și nu a existat nicio problemă din cauza acestora, având în vedere că oamenii au respectat regulile și procesul a mers așa cum s-a stabilit. Astfel, președintele crede că lucrurile vor merge la fel de bine și pe 6 decembrie.

În plus, Iohannis a explicat că alegerile parlamentare nu sunt mai riscante decât mersul la pâine, iar amânarea lor nu ar fi posibilă mai mult de 3 luni, așa cum prevede legea. Având în vedere că este sfârșitul iernii, situația nu ar avea cum să fie mai bună decât la începutul acesteia. Mai mult, de la 20 decembrie, Parlamentul actual nu mai poate da legi organice și nu mai are puteri depline. Dacă situația se va agrava, președintele a precizat că vor fi luate măsurile necesare, precum organizarea campaniei electorale într-un mod special.

„Alegerile trebuie să aibă loc, nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline. Acest Parlament este unul care expiră pe 20 decembrie, așa scrie în Constituție. După care, chiar dacă ar rămâne, nu mai are puteri depline, nu mai poate să dea legi organice. avem din păcate foarte multe persoane bolnave, trebuie să găsim o formă prin care facem campanie, mai mult online decât fizic, mai mult prin televizor, radio decât fizic și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine.”, a declarat președintele.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top