Connect with us
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Hotărârea a fost adoptată joi

Alegeri parlamentare

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Hotărârea a fost adoptată joi

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, după cum a anunțat ieri șeful cancelariei prim-ministrului. Hotărârea privind data la care vor avea loc alegerile a fost adoptată joi, 4 septembrie. Ludovic Orban a explicat că data nu putea fi alta decât cea aleasă și că Executivul este obligat atât de Constituție, cât și de legea alegerilor parlamentare.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Hotărârea a fost adoptată joi

Oficial, 6 decembrie este data la care vor avea loc alegerile parlamentare. Anunțul cu privire la stabilirea datei a fost făcut ieri de către Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, la finalul ședinței executivului.

Decizia vine ca urmare a precizărilor făcute de către Ludovic Orban la începutul ședinței. Premierul României a declarat atunci că Guvernul este obligat, atât de Constituție, cât și de legea alegerilor parlamentare, să stabilească data alegerilor parlamentare.

Tot el a mai spus că această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor și că trebuie să se țină cont de prevederile constituționale.

„Așa cum premierul Ludovic Orban a anunțat în deschiderea ședinței de guvern, au fost propuse hotărârile de guvern inițiate de Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, din anul 2020, respectiv, data de 6 decembrie 2020”, a precizat Ionel Dancă.

Alegerile locale

Alegerile locale din această toamnă au fost programate în data de 27 septembrie. Înscrierea candidaților la fotoliul de primar și consiliu local a avut loc până la data de 18 august. În acest an, alegerile se vor organiza în condiții speciale din cauza crizei sanitare pe care o traversăm. Pentru funcția de primar general al Capitalei s-au înscris nouă candidați. Este vorba despre actualul primar Gabriela Firea susținută de PSD, Nicușor Dan – PNL și USR PLUS, Traian Băsescu – PMP, Florin Călinescu – Partidul Verde,  Călin Popescu Tăriceanu – ALDE, Ion Sîrbu – PRO România,  Ilan Laufer – Forța Identității Naționale și Platforma Social Liberală, Viorel Cataramă – Mișcarea Patrioților Români, și Alexandru Coita – susținut de Partidul Republican.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top