Connect with us
Ludovic Orban încurajează mersul la vot: "E ca și cum te-ai duce la magazin."

Alegeri parlamentare

Ludovic Orban încurajează mersul la vot: „E ca și cum te-ai duce la magazin.”

Situația din România este din ce în ce mai gravă, având în vedere că sunt depistate zilnic tot mai multe infectări cu noul virus, chiar aproape 6500, conform datelor de la ultima informare. Au avut loc mai multe evenimente, precum desfășurarea alegerilor locale sau deschiderea școlilor, pe care mulți le acuză de creșterea bruscă a îmbolnăvirilor. Și alegerile parlamentare au fost programate pentru data de 6 decembrie, însă mai multe voci susțin anularea acestora, pe motiv că implică un risc mult prea mare, mai ales în această perioadă dificilă. Cu toate acestea, Ludovic Orban încurajează mersul la vot.

Ludovic Orban nu vede pericolul din desfășurarea alegerilor

Ludovic Orban a vorbit din nou despre alegerile parlamentare, pe care mulți le critică și susțin că ar fi necesară reprogramarea acestora pentru primăvară, pe motiv că situația actuală din România este mult prea dificilă. Astfel, premierul a explicat că mersul la vot este ceva simplu, chiar banal, asemănând acest proces cu mersul la farmacie sau la magazin.

„Organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot. Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a declarat Ludovic Orban.

El a asigurat că alegerile parlamentare se vor desfășura civilizat, cu respectarea normelor impuse, la fel ca la cele locale. Astfel, se va purta din nou masca de protecție, se va respecta distanțarea socială și va fi evitată aglomerația, pentru ca riscul de îmbolnăvire să fie redus, iar românii își vor putea exercita dreptul de vot fără a se îmbolnăvi.

Premierul a explicat că și campania electorală se va desfășura conform regulilor în vigoare. Astfel, toți candidații care fac campanie și cei care îi însoțesc vor purta măști de protecție, nu se vor apropia de alți oameni și vor vorbi cu aceștia la o distanță corespunzătoare și vor respecta numărul de participanți admis: 20 la adunările din spații închise și 50 la adunările din aer liber. Premierul a explicat clar că nu ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare și că nu vede riscul în această acțiune de mers la vot.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top