Connect with us
Sondaj alegeri parlamentare 2016. Cum stau partidele la intenţia de vot

Alegeri parlamentare

Sondaj alegeri parlamentare 2016. Cum stau partidele la intenţia de vot

CIADO a realizat un amplu sondaj despre intenţia de vot a românilor la alegerile din 11 decembrie. Potrivit cercetării sociologice, doar 5 partide ar intra în noul legislativ: PSD, PNL, ALDE, USR şi UDMR. Partidul lui Traian Băsescu nu trece pragul.

Sondaj alegeri parlamentare 2016 realizat de CIADO

PSD: 44,6 %

PNL: 29,3 %

ALDE: 6,5 %

USR: 5,7 %

UDMR: 5,2 %

PMP: 4,9 %

PRU: 2,5 %

PSD şi ALDE ar putea forma viitorul guvern al României. Conform acestui sondaj, cele două partide obţin, la un loc, 58%, o majoritate suficientă pentru a forma cabinetul de la Palatul Victoria. PNL şi USR nu trec de 42% şi vor avea nevoie de sprijin din partea celorlalte partide. Nici cu PMP nu reuşeşte să depăşească pragul de 50% +1.

În acest sondaj nu au fost luate în calcul răspunsurile evazive („nu ştiu”, „nu mă interesează”), iar procentul nehotărâţilor sau al celor care nu sunt interesaţi de alegeri este de 20%.

Cercetarea CIADO România a fost făcută în perioada 6 octombrie – 30 octombrie în cele mai mari judeţe din regiunile istorice ale României: Banat, Muntenia, Transilvania, Oltenia, Dobrogea, Moldova + Capitala Bucureşti. Sondajul s-a realizat în Iaşi, Neamţ, Bacău, Galaţi, Constanţa, Braşov, Cluj, Bihor, Timiş, Vâlcea, Dolj şi Bucureşti.

4.500 de persoane au participat la sondaj, cu vârstele cuprinse între 18 şi 60 de ani. Intenţia de prezentare la vot este de 38% la nivel naţional, iar interviurile au fost realizate direct cu subiecţii participanţi la Programul naţional cultural „Artă contra Drog”. Marja de eroare a sondajului este de 3%.

CITEŞTE ŞI: Alegeri parlamentare 2016. Liviu Dragnea spune că va demisiona dacă PSD nu va câștiga alegerile

După cum arată rezultatele acestui sondaj, probabilitatea ca PSD să scoată sub 45% după redistribuiri este aproape de zero, iar PNL nu va face guvernul cu USR deoarece nu pot obţine majoritatea parlamentară. Surpriza sondajului constă în rămânerea pe dinafară a formaţiunilor politice UDMR şi PMP (Partidul Mişcarea Populară, a cărui locomotivă este fostul preşedinte al României, Traian Băsescu).

1 Comment

1 Comment

  1. IONUT

    2016-11-10T09:22:31+02:00 at 9:22

    ALDE peste USR?! Serios?Cine a facut sondajul asta de tot cacatul?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top