Connect with us
5 mituri despre cazinourile online

Economic

5 mituri despre cazinourile online

Fie că ești client fidel al sălilor de jocuri stradale sau abia te-ai înregistrat pe un cazinou online, cu siguranță ai auzit cel puțin un mit legat de cazinouri sau de șansele de câștig la un anumit joc.

De la credința că sloturile au fost create exclusiv pentru profitul cazinoului și sunt măsluite în defavoarea jucătorului, la superstiții legate de numere purtătoare de noroc sau ghinion, poate fi greu să ne dăm seama unde se termină mitul și unde începe realitatea. În cele ce urmează, însă, vom încerca să demontăm cele mai populare 5 mituri despre cazinourile online:

#1 Rezultatul jocurilor este manipulat în favoarea cazinoului

Acesta este, de departe, cel mai des întâlnit mit legat de jocurile de noroc și cazinouri în general. Mai mult, unii jucători sunt ferm convinși că acesta este adevărul și că există metode și strategii prin care își pot lua revanșa față de operatorii care „trișează” la fiecare ședință de joc.

Rezultatul jocurilor este manipulat în favoarea cazinoului

Adevărul este că, dacă alegi un cazino cu acte în regulă, licențiat în România sau peste hotare de o organizație de încredere (de pildă Malta Gaming Authority, UK Gambling Commission, Oficiul Național de Jocuri de Noroc), nu ai niciun motiv să-ți faci griji în legătură cu transparența șanselor și a câștigurilor, chiar și dacă joci păcănele gratis.

Explicația este simplă – jocurile de șansă moderne (sloturi, ruletă) folosesc tehnologia RNG (Random Number Generator) care asigură caracterul aleatoriu al câștigurilor. Cu alte cuvinte, rata de plată rămâne fixă, este specificată în cadrul fiecărui joc și determinată matematic (ex: cele mai multe sloturi au o rată de plată de 95% și un avantaj al casei de doar 5%).

Așadar, este imposibil ca operatorul la care joci să poată manipula aceste procentaje. Mai mult, jocurile create de provideri mari ca Microgaming sau Novomatic sunt evaluate periodic de organizații independente cum este eCOGRA pentru a se asigura că RTP-ul este respectat de fiecare dată iar jucătorii au mereu șanse egale.

#2 Toate câștigurile la cazino depind exclusiv de noroc

În fond…de asta se și numesc jocuri de noroc, nu-i așa? Adevărul, însă, este undeva la mijloc.

Deși le numim generic pe toate „jocuri de noroc” în limba română, sintagma nu este 100% corectă. Realitatea este că toate cazinourile online au în oferta lor două tipuri de jocuri – jocuri soft sau jocuri de șansă, bazate exclusiv pe noroc (de exemplu: ruletă, bingo, sloturi) și jocuri bazate pe noroc, dar și pe talent și expertiză (jocurile de cărți: blackjack, poker, baccarat etc.).

5 mituri despre cazinourile online

Sursă: Pixabay.com

Dacă în cazul primei categorii de jocuri, nu poți face nimic pentru a influența rezultatele pentru că acestea sunt determinate exclusiv pe bază de noroc și pe extrageri aleatorii de numere și combinații de numere, în cazul celei de-a doua categorii, nivelul de pricepere al jucătorului, strategiile pe care le cunoaște și experiența acumulată pot influența cu siguranță rezultatul jocurilor.

#3 Trebuie să pariezi mai mult ca să câștigi mai mult

Acest mit are și un sâmbure de adevăr, însă, este important să menționăm că nu se aplică în cazul tuturor jocurilor de cazino.

De exemplu, în cazul sloturilor cu jackpot progresiv (Mega Moolah, Mega Fortune), este adevărat că mizele mai mari, de preferat pe toate liniile de plată, îți vor crește exponențial șansele de câștig. Asta pentru că, în cazul acestor tipuri de jackpoturi, un procentaj din fiecare miză plasată de jucători este redirecționat către jackpotul total.

Trebuie să pariezi mai mult ca să câștigi mai mult

Sursă: Pixabay.com

Însă, în cazul sloturilor clasice, cu jackpot fix, cum sunt de exemplu cele cu fructe (ex: Sizzling Hot), mizele mai mari nu îți vor aduce neapărat câștiguri mai mari. Iar istoria ne arată că cele mai mari câștiguri la sloturi din istorie, de ordinul milioanelor de euro, s-au născut din mize de doar câțiva cenți.

#4 Poți prezice rezultatele viitoare pe baza experienței trecute

Cu alte cuvinte, dacă ai câștigat de 3 ori folosind o anumită strategie la ruletă în ultima săptămână, dacă vei continua să aplici aceleași principii, garantat vei câștiga din nou.

Acesta este mitul care îi face pe cei mai mulți jucători să piardă bani pe termen lung, faptul că văd o conexiune între evenimentele trecute și cele viitoare. Fenomenul poartă numele de„gambler’s fallacy”.

Poți prezice rezultatele viitoare pe baza experienței trecute

Sursă: Pixabay.com

Însă, după cum am menționat anterior în articol, este imposibi să prezici viitorul la jocuri de șansă, cu rezultate complet aleatorii, determinate matematic. Fiecare rotire a ruletei, fiecare combinație de simboluri pe role la sloturi vor fi diferite în funcție de momentul în care joci. A crede că poți prezice viitorul în acest caz este similar cu a crede că, dacă a plouat o săptămână la rând, cu siguranță va ploua și în următoarea. Dacă ar fi adevărat, toți oamenii care au câștigat jackpoturi uriașe ar putea repeta la nesfârșit experiența.

#5 Dacă folosești sistemul de pariere potrivit, avantajul casei nu mai contează

Acest mit provine din faptul că anumite jocuri de cazino au sisteme de pariere încercate și recomandate de profesioniști – de exemplu, strategiile Martingale, Fibonacci, Reverse Martingale, Labouchere, Jaes Bond sau D’Alembert sunt binecunoscute la ruletă.

Dacă folosești sistemul de pariere potrivit, avantajul casei nu mai contează

Sursă: Pixabay.com

Însă, ceea ce nu este adevărat este faptul că poți învinge avantajul casei dacă ai strategia potrivită. Acest lucru este fals. Dacă luăm ca exemplu ruleta americană, lucrurile devin și mai clare. Indiferent ce sistem de pariere folosești, avantajul casei va fi mereu 5.26%.

Licență ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top