Connect with us
Cerere somaj tehnic. Peste 300.000 de angajați plasați în somajul tehnic

Economic

Cerere somaj tehnic. Peste 300.000 de angajați plasați în somajul tehnic

Cererea  pentru șomaj tehnic nu se face de către angajat. În urma căutărilor și întrebărilor pe care ni le-ați adresat, vă clarificăm încă o dată situația șomajului tehnic.

Cum se intră în somaj tehnic? Este nevoie de cerere?

Somaj tehnic ce este somajul tehnic și ce salariu primești. Nu se face cerere

Somaj tehnic ce este somajul tehnic și ce salariu primești. Nu se face cerere

Intrarea în somaj tehnic se face la decizia angajatorului, nu este nevoie de cerere pentru intrare în șomaj tehnic. Angajatul nu poate să-i ceară companiei unde lucrează acest lucru.

Cererile pe care angajații le pot face către companie sunt:

  • Cerere de concediu
  • Cerere de concediu fară plată
  • Cerere de concediu special (deces membru de familie, naștere rude de gradul unu)
  • Cerere de intrare în concediu special conform legii adoptate de guvern pentru părinții care au 1 copil acasă sub 12 ani cât școlile sunt închise
  • Cerere de reducerea programului de lucru
  • Cerere de avansare

Românnii sunt induși în eroare de șomajul tehnic și atenție există angajatori care vă dau anumite cereri să le semnați, citiți cu atenție au fost cazuri descoperite de ITM în care s-a sesizat că s-a profitat de neatenția angajatului și acesta a semnat cerere de concediu fară plată. Prin urmare, încă o data NU ESTE NEVOIE DE CERERE DE INTRARE ÎN ȘOMAJ TEHNIC.

Când primești salariul în somajul tehnic?

Salariul va fi virat în aceeași zi de plată ca și până acum dar acesta va fi diminuat. Vei primi un salariu de 75% din brutul din contractul de muncă individual, dar nu mai mult de 3000 de lei, adica media salariului brut anuală din România.

Pe durata somajului tehnic se suspendă bonurile de masă, primele sau orice alte beneficii oferite de angajator, cum ar fi asigurările medicale private sau abonamentele la săli de fitness.

Contractele de muncă sunt suspendate

Contractele de muncă pe durata șomajului tehnic sunt suspendate, asta înseamnă că nu poți lua un credit sau să te angajezi în altă parte. Dacă vrei să faci asta trebuie să îți dai demisia, pentru că relația cu angajatorul tău nu încetează.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top