Connect with us
Dacă ai un card la bancă și faci plăți ar trebui să știi asta

Economic

Dacă ai un card la bancă și faci plăți ar trebui să știi asta

Dacă faci plăți cu cardul în mediul online ar trebui să știi care este considerată cea mai sigură metodă de autentificare pentru plățile online. Este bine să te asiguri că banii tăi vor ajunge unde ai intenționat și nu în buzunarele electronice nedorite. Află mai jos care este cea mai sigură metodă de autentificare pentru plăți în online.

Dacă ai un card la bancă și faci plăți ar trebui să știi asta

Visa a efectuat cercetări recente și a observat o cerere crescută din partea consumatorilor pentru plățile cu o autentificare de tip biometric. Acest tip de autentificare este considerat în prezent cea mai sigură metodă de plată, mult mai de încredere decât metodele tradiționale.

De fapt 90% dintre consumatorii români au fost de părere că recunoașterea amprentelor este de departe cea mai sigură formă de autentificare. Pe locul doi vine scanarea irisului cu 89% dintre români.

Când vine vorba de comenzi online, confortul este de asemenea important. 57% dintre respondenți au renunțat la coșul online datorită uitării parolei de acces.

Conform Directivei privind Serviciile de Plată – PSD2, autentificarea biometrică devine din ce în ce mai importantă. Reglementările în vigoare au obligat băncile să facă o verificare mai minuțioasă a plăților efectuate online.

Clienții trebuie să își confirme identitatea printr-o dublă autentificare. Autentificarea biometrică îndeplinește acest criteriu datorită unui dispozițiv conectat și a unui sistem biometric.

Studiul Visa ne mai anunță ca unul din șase oameni folosesc aceeași parolă pentru toate conturile sale și asta îl face mai ușor ținta unui atac al hackerilor.

Deși parolele unice sunt singura soluție pentru a ne proteja de furtul de date, 53% dintre români se tem de blocarea conturilor după mai multe încercări eșuate.

De aceea, metodele de autentificare biometrică sunt mult mai rapide și mai ușor de utilizat conform opiniilor a 70% dintre consumatori.  63% dintre români au folosit deja autentificarea cu amprentă.

Tehnologia ne ajută să scăpăm de grija plăților mai ușor, de aceea 44% dintre consumatori au considerat utilă această nouă metodă de autentificare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top