Connect with us
Florin Cîțu, anunț fără precedent despre majorarea pensiilor cu 40%: "Varianta pe care mergem noi..."

Economic

Florin Cîțu, anunț fără precedent despre majorarea pensiilor cu 40%: „Varianta pe care mergem noi…”

Florin Cîțu a făcut declarații cu privire la majorarea pensiilor cu 40%. Aceste declarații au venit imediat după ce Curtea Constituțională a României a decis că legea privind majorarea punctului de pensie cu 40% este constituțională. Anunțul a fost făcut miercuri, 13 ianuarie 2021.

Premierul României despre decizia CCR privind majorarea pensiilor cu 40%

Florin Cîțu a declarat, după decizia CCR, că România nu și-a permis anul trecut și nu își permite nici acum majorarea punctului de pensie cu 40%. Premierul a precizat că pensiile vor crește, dar nu cu 40% ci cu 14%, așa cum prevede calendarul.

Acesta a precizat că este o creștere a punctului de pensie în condițiile economice actuale. Pensiile au crescut în 2021 cu 14% și vor crește și în 2021, a spus Cîțu.

„Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi. Este o creștere a punctului de pensie în condițiile economice actual”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul a ținut să precizeze că în 2020, dat fiind contextul pandemic, au fost puține țări care au crescut pensiile și că România a făcut asta, iar eforturile au fost mari.

CCR consideră constituțională creșterea pensiilor cu 40%

Miercuri, 13 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a decis că legea privind creșterea pensiilor cu 40% este constituțională. Conform procedurii, actul normativ va fi trimis spre promulgare către președintele Iohannis, care o poate promulga sau o poate trimite în Parlament pentru reexaminare.

În 2020, președintele Iohannis a fost întrebat ce părere are despre creșterea punctului de pensie cu 40% și dublarea alocațiilor, moment în care a răspuns că nu se pot împărți bani care nu există.

„Nimeni nu şi-a dorit această epidemie care s-a transformat în pandemie, nimeni nu şi-a dorit pentru Români o criză economică. Toată lumea îşi doreşte să câştige mai bine, iar guvernanţii să dea bani mai mulţi oamenilor care au aşteptări mai mari, însă trebuie să existe aceşti bani. Nu e posibil să împarţi bani care nu există”, a spus Iohannis.

Toată lumea așteaptă acum reacția președintelui Iohannis. Va promulga legea privind majorarea punctului de pensie cu 40%, sau o va trimite în Parlament spre reexaminare?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top