Connect with us
Ministrul Finanțelor: ce se întâmplă de astăzi cu casele de marcat. Este implicat ANAF-ul

Economic

Ministrul Finanțelor: ce se întâmplă de astăzi cu casele de marcat. Este implicat ANAF-ul

Ministrul Finanțelor anunță că începând de miercuri, 31 martie 2021, casele de marcat electronice fiscale pot fin conectate la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Oficialul a declarat că acesta este un pas important în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale, dar și facilitarea sarcinilor pe care le au contribuabilii.

Casele de marcat pot fi conectate la ANAF

Cei interesați sunt îndrumați să-și facă un cont în SPV – Spațiul Privat Virtual, pentru a facilita procesul de conectare a caselor de marcat fiscale la sistemul informatic al ANAF.

„Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Este o obligație pe care operatorii economici cu case de marcat fiscale, o au pentru a le conecta la sistemul informativ al MF-ANAF. Ministrul Finanțelor a anunțat și care sunt termenele limită pentru efectuarea acestei operațiuni.

Acestea sunt:

-30 iunie.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili și

-30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Primul pas în acest demers este să intrați în Spațiul Privat Virtual (SPV), și să vă faceți cont.

„De astăzi, toţi contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF. Este un pas important atât în ceea ce priveşte digitalizarea administraţiei fiscale şi creşterea gradului de colectare, cât şi pentru uşurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiţi să depună lunar anumite declaraţii”, a mai precizat Ministrul Finanțelor.

Distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare. Toate categoriile de contribuabili se pot conecta începând cu 31.03.2021.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top