Economic
Munca de acasă nu este ușoară pentru angajați: care este factorul perturbator
Din cauza pandemiei, o mare parte din angajați au adus biroul acasă. Deși ar părea un lucru benefic, de fapt stresul este mai mare decât la birou. Care sunt dificultățile când vine vorba de lucrat de acasă? Află mai multe din rândurile următoare.
Munca de acasă nu este ușoară pentru angajați: care este factorul perturbator
Aproximativ jumătate dintre angajații (46,4%)care au biroul acasă unde se află și copiii lor au precizat că le este greu să se organizeze și să lucreze eficient. Pe lângă sarcinile de serviciu aceștia trebuie să se ocupe și de solicitările copiilor, conform unui sondaj de pe platforma de recrutare BestJobs.
De fapt 2 din 5 respondenți și-ar dori să lucreze de acasă, dar cu un program flexibil pentru a se putea ocupa de cei mici atât timp cât creșele și școlile sunt închise. Totuși, nu toți vor avea susținerea angajatorului pentru a-și organiza sarcinile de lucru și timpul în funcție de situația lor personală. Aproximativ 40% dintre angajații participanți la sondajul Bestjobs au susținut că angajatorul este deranjat de cererea a două ore libere în timpul programului.
Deși menționează că este vorba de copii și ar acorda jobului timpul necesar, 28,6% se plâng că angajatorul nu le aprobă această cerere. Chiar dacă lucrează de acasă, unul dintre patru angajați au spus că ajung să lucreze mai mult de 8 ore pe zi jobului lor. Motivul este că sunt întrerupți de copii pe parcursul zilei.
Aceștia au spus că nu se pot concentra la munca lor din cauza celor mici. Pentru a se putea concentra asupra sarcinilor lor, părinții îi lasă să își ocupe singuri timpul – 53,6%, cer ajutorul bunicilor sau al altor rude – 28,6% și doar 18% sunt ajutați de celălalt părinte.
71,4% dintre părinți alocă mai puțin de 4 ore pe zi copiilor lor. Doar 18% au declarat că depășesc 8 ore dacă jobul le permite. Aceștia le oferă cel mai mult timp pentru a-i ajuta la teme – 43%, doar 21,4% se joacă, cu ei, iar 18% fac alte activități extrașcolare.