Pensii mai mari chiar înainte de Paște! Casa de penii achiă și pensiile restante

Ultimul update: duminică 10 martie 2019 19:27 Data publicării: duminică 10 martie 2019 19:18
Autor , în Economic

Pensiile se vor achita mărite chiar înainte de Paște. Un anunț făcut de Casa de Pensii îi bucură pe pensionari, care au fost informați că s-au tipărit taloanele de penii cu sumele majorate.

Pensionarii din gurpele I și II de muncă vor beneficia de o recalculare a pensiei, chiar înainte de Sărbătorile Pascale.

”O parte dintre aceste decizii se vor pune în plată pe plățile curtente. În luna aprilie, își vor putea primi plățile majorate cât mai multe persoane care fac obiectul legii. Sunt persoane care nu au pensii foarte mari. Orice sumă în plus este cu atât mai binevenită. (…) Pensionarii care s-au înscris cel mai devreme vor beneficia primii. Cu ei se va începe recalcularea.” Doiana Pârcălabu.

Pensii mai mari pentru români, înainte de Paște!

„Pensionarii din gurpele I și II de muncă vor avea parte de o reclaculare, în urma căreia pensiile vor fi mărite, chiar înainte de Paște, adică în aprilie 2019. Calculul vizează recalcularea sumei din octombrie, până astăzi, iar cei care vor primi pensiile mărite vor beneficia și de achitarea restanțelor, la zi, după cum a explicat Doina Pârcălabu, fosta șefă a Casei Naționale de Pensii. În luna ianuarie a anului curent, și Marius Budăi a transmis, în cadrul unui interviu, că pensiile vor urma să se mărească. Ministrul Muncii a declarat faptul că încă din luna martie va reuși să trimită pensionarilor deciziile de recalculare.”

Mărirea pensiilor va fi retroactivă și va viza recalcularea sumelor din octombrie până astăzi. Conform unei explicații date de Doina Pârcălabu, pensionarii cu grupele de muncă I și II vor avea pensia mărită.

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii
  1. BAUER MARIA , 11 martie 2019 la 12:14

    PRAF IN OCHI SI MINCIUNI SOTUL MEU A LUCRAT 24 IN GRUPA 0 SPECIALA SI NU BENEFICIAZA DE ACEA CRESTERE DE CE ? VORBE GOALE SI SPERANTE DESARTE PENTRU PENSIONARI – NU ESTE CLAR IN LEGE – DACA SE SPUNE CA CEI CARE AU LUCRAT INTRE 1990 – 2011 IN GRUPELE SPECIALE LE VOR FI MAJORATE PENSIILE – NU CRED CA SUNT NUMAI 100.000 DE PERSOANE .