Connect with us
Program Bănci de 1 mai: Transilvania, ING, CEC, BCR, BRD, Raiffeisen, Alpha și altele

Economic

Program Bănci de 1 mai: Transilvania, ING, CEC, BCR, BRD, Raiffeisen, Alpha și altele

Vineri, 1 mai, este zi nelucrătoare și zi non-bancară. Programul Băncilor comerciale din România este modificat și toate unitățile bancare sunt închise. Ziua Non Bancară înseamnă că nu se va emite un nou curs BNR și ca toate tranzacțiile rămân în așteptare până luni.

Astfel, pe 1 mai Banca Transilvania, ING, CEC, BRD, BCR, Raiffeisen sau orice altă unitate bancară sau IFN este închis. Însă totuși sistemul bancar funcționează. Bancomatele, serviciile de internet baking sau mobile baking sunt operaționale. Iată lista lor și ce tranzacții sau facturi poți plăti pe 1 mai. Inclusiv schimbul valutar este posibil pe 1 mai la toate băncile, iar unele casele de schimb sunt deschise.

Ce tranzacții și operațiuni poți face pe 1 mai?

Ziua non bancară înseamnă că nu se efectuează tranzatii interbancare. Adică dacă dețineți un cont la Banca Transilvania, ca de exemplu, și vreți să transferați în BRD o sumă de bani, aceasta va fi blocată de bancă până în ziua imediat lucrătoare la ora 8:00. În cazul nostru se va procesa luni, 4 mai când BNR va emite și un nou curs valutar.

Tranzacțiile intrabancare se procesează! Chiar dacă este zi nelucrătoare, tranzacțiile făcute în conturile aceleeași bănci se vor proce în limita sumei de 50.000 de lei, echivalentul acesteia în orice altă valută. Important de reținut că sunt bănci care au o limită mai mică.

Program de 1 mai: Carrefour, Auchan, Kaufland, Cora, Lidl, Mega Image

Operațiunile interbancare sau intrabancare pot fi procesate DOAR prin serviciile de Internet Banking oferite de toate băncile din România. Unele bănci oferă posibilitatea ca aceste operațiuni să fie accesibile limitat și la bancomantele inteligente din rețeaua unității bancare unde aveți conturile.

Tot pe 1 mai vei putea să retragi numerar de la orice bancă și vei putea efectua operațiunile disponibile, cum ar fi Western Union, plăți de facturi de utilități sau schimbarea codului PIN.

Plata facturilor de utilități, necesită confirmare?

Facturile de utilități pe care le achitați prin sistemele de internet banking sau mobile banking oferite de banca cu care dumneavoastră lucrați se confirmă automat. Singurul caz este atunci când furnizorul dumneavoastră nu are contract cu banca emitentă a cardului deținut sau contului și atunci nu au în seciunea specială denumită generic, „Plați utilități”, nu există opiunea să achitați direct către acesta, trecând doar detaliile din factură.

În acest caz plata se face prin Ordin de Plată, unde trebuie să fiți atenți să treceți toate detaliile. Recomandarea este să achitați cu cardul direct pe site-ul furnizorului de servicii, prin plata online pentru că în acest moment sistemul confirma automat plata.

Reconectarea telefoanelor suspendate pentru neplată pe 1 mai

În cazul în care aveți un abonament DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sau UPC, confirmarea de plată în cazul suspendării serviciilor de telefonie mobilă, internet, telefonie fixă  și cablu TV se poate face urmând pașii următori.

Programul Western Union și Money Gram pe 1 mai

Abonații Orange pot confirma plata serviciilor de orice natură prin *100#, sectiunea facturi și plați, serviciile vor fi reconectate imediat, iar pentru a avea acces la toate serviciile de telefonie mobila, este recomandat să închideți redeschideți telefonul.

Nu se pot face tranzacții imobiliare

Ziua de 1 mai oprește activitatea în toate sectoarele, notarii, avocații sau alte persoane nu lucrează vineri. Tranzacțiile îmobiliare vor aștepta până săptămâna viitoare.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top