Connect with us
Florin Cîțu respinge critice PSD. „România are cea mai mare creștere economică în ultimele 3 luni”

Economic

Se măresc pensiile la toamnă? Florin Cîțu a anunțat ce se va întâmpla

Odată cu izbucnirea crizei de coronavirus, economia României a suferit numeroase modificări. Deficitul bugetar este din ce în ce mai mare, ceea ce face ca unele decizii să fie amânate. În aceeași situație se află și creșterea pensiilor. Dacă în urmă cu două luni, acest subiect se afla în atenția autorităților, lucrurile încep să se schimbe acum. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că încă nu poate să spună dacă se măresc pensiile, având în vedere situația precară a țării noastre.

Se măresc pensiile la toamnă? Florin Cîțu a anunțat ce se va întâmpla

Ministrul a declarat că nu se poate vorbi, în prezent, despre o mărire a pensiilor de la 1 septembrie. Deși banii necesari acestei măsuri au fost alocați în buget, Cîțu susține că este un risc mare referitor la stabilitatea financiară pe termen mediu și lung, dacă se merge în această direcție. 

Astfel, el susține că nu s-a discutat încă dacă această măsură va fi adoptată sau nu. Totul depinde de cum va evolua criza sanitară de coronavirus și când se va putea vorbi de o stabilitate în ceea ce privește economia românească. În acest moment, deficitul bugetar s-a dublat din cauza cheltuielilor mari în domeniul sănătății și al șomajului tehnic.

„Deficitul bugetar e mai mare, s-a dublat, pentru că a trebuit să includ cheltuieli mai mari, 4 miliarde la sănătăate și vreo 8 miliarde și ceva doar pentru șomaj tehnic, concedii medicale etc. Lucrurile acestea s-au văzut în rectificarea bugetară. Presiunea dinspre piețele financiare există, dar astăzi, aceste piețe financiare au încredere că acest guvern știe să ducă lucrurile la bun sfârșit. Referitor la întrebarea dvs, nu pot eu să vă dau un răspuns, este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul României. Dar, în acest moment, acel capitol de cheluieli are alocate sumele respective. Bineînțeles, asta duce la deficit, care trebuie finanțat și îl vom finanța până atunci.”

Pensiile și salariile vor fi plătite la timp

Ministrul a ținut să-i asigure pe români că plata cheltuielilor nu va suferi nicio modificare. Astfel, pensiile, salariile șau șomajul tehnic vor ajunge la oameni la timp. De asemenea, a declarat că situația economiei nu este dintre cele mai bune. Cu toate acestea, se fac eforturi pentru ca plățile lunare să fie achitate la timp.

Cîțu a adăugat și că probabil va urma o dezbatere publică în acest sens, pentru ca populația să fie informată și să înțeleagă că România trece printr-o situație dificilă.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top