Connect with us
Senatul a respins OUG care majora etapizat alocaţiile copiilor. Reacția lui Iohannis

Economic

Senatul a respins OUG care majora etapizat alocaţiile copiilor. Reacția lui Iohannis

Ordonanţa de urgenţă privind majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii a fost respinsă de către Senat marți, în plen, în calitate de primă Cameră sesizată. Senatorii au acordat 87 voturi favorabile, 29 împotrivă şi 12 abţineri pentru raportul de admitere a proiectului de respingere a OUG 123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În acest context, președintele a intervenit pentru a da explicații, dar și pentru a critica opoziția pentru cele întâmplate.

Senatul a respins OUG care majora etapizat alocaţiile copiilor. Reacția lui Iohannis

Creșterea pensiilor și a alocațiilor este un subiect controversat, despre care toată lumea vorbește în ultima perioadă. La nivelul autorităților responsabile, părerile sunt împărțite și, de cele mai multe ori, contradictorii, ceea ce induce o stare de confuzie între oameni. Deși era prevăzută dublarea alocațiilor, aceste procente sunt de domeniul trecutului și nu pot fi aplicate în acest moment, având în vedere că economia României a fost afectată semnificativ.

Klaus Iohannis a criticat vehement respingerea în Senat a ordonanței de urgență prin care a fost amânată dublarea alocațiilor, din cauza faptului că nu există resurse și înlocuită cu o creștere etapizată pe doi ani, care, în final, să rezulte o sumă dublă față de cea actuală. Astfel, președintele acuză că PSD dă dovadă de populism și lipsă de responsabilitate, fără să se gândească la bugetul public, care a fost afectat, ci doar la atingerea propriilor interese.

„În România normală. orice parlamentar caută să se implice pentru binele cetățeanului și a rezolva problemele României. PSD încearcă să complice problemele și să genereze noi și noi probleme. Și eu, și Guvernul ne dorim să majorăm alocațiile, dar trebuie să existe bani. În acest moment, banii nu există. Totuși, Guvernul a venit cu o soluție prin care se cresc gradual aceste alocații. O respingere nemotivată, populistă, ne arată că PSD nu are treabă cu bugetul public, ci cu propriile manevre electoraliste.”, a declarat Iohannis.

Premierul a explicat că își dorește această creștere, însă nu este posibilă în acest moment, când economia românească este pusă greu la încercare după criza sanitară. Astfel, creșterea va fi una progresivă și vor fi stabilite anumite grafice, pentru că această dublare ar duce la imposibilitatea achitării tuturor obligațiilor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top