Connect with us
Șomajul tehnic este de domeniul trecutului! Ce a hotărât Orban

Economic

Șomajul tehnic este de domeniul trecutului! Ce a hotărât Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat azi că șomajul tehinc nu mai este un subiect actual. Dacă situația va evolua spre bine, starea de urgență va fi ridicată la data de 15 mai. Din acest motiv, premierul susține că nu va mai fi nevoie să se pună o astfel de problemă. În plus, o mare parte din bugetari era reprezentată de oamenii din prima linie în lupta contra coronavirusului. În această zonă, este nevoie reală de efectiv, putând fi vorba chiar de necesitatea unor resurse umane suplimentare.

Șomajul tehnic este de domeniul trecutului! Ce a hotărât Orban

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul intrării în șomaj tehnic pentru bugetari, premierul a declarat că nu mai este de actualitate. El susține că odată cu relaxarea măsurilor și ridicarea stării de urgență, situația se va stabiliza și în domeniul economic. În plus, el susține că în această categorie intră oameni importanți în gestionarea crizei sanitare, respectiv cadrele medicale și polițiștii. Astfel de domenii nu pot fi afectate, fiind extrem de încărcate. Premierul nu a specificat dacă va renunța definitiv la această măsură.

„Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari. Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. „, a declarat Orban.

În cazul angajaților din mediul privat, Orban a declarat că există resursele necesare efectuării plății. Acest proiect este deja prevăzut în buget. Acesta a adăugat că există toate resursele necesare unei relansări economice. În funcție de cum vor fi afectate activitățile, vor fi pregătite măsurile de susținere.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top