Connect with us
Premierul Orban: Revenirea la normalitate se va realiza gradual, în funcţie de evoluţia epidemiei

Știri

Premierul Orban: Revenirea la normalitate se va realiza gradual, în funcţie de evoluţia epidemiei

Premierul Ludovic Orban a oferit detalii despre modul în care se va realiza revenirea la normalitate, după încetarea stării de urgență. El a precizat că această revenirea se va face treptat și vor exista în continuare anumite măsuri de distanțare socială. Totodată, Orban a dezvăluit că nu se ia în considerare prelungirea restricțiilor pentru persoanele de peste 65 de ani, potrivit Agerpres.

Premierul Orban: Revenirea la normalitate se va realiza gradual, în funcţie de evoluţia epidemiei

„Revenirea la normalitate se va realiza în funcţie de evoluţia epidemiei. Cu siguranţă, nu se va realiza deodată, va fi o revenire graduală la normalitate în care vom dispune eliminarea restricţiilor treptat, acolo unde există cele mai mici riscuri de transmitere a virusului. Sigur că ne dorim o revenire cât mai rapidă la normalitate, dar ea trebuie să fie raţională şi trebuie să fie determinată de toate condiţionalităţile care sunt impuse de riscul de răspândire a virusului.

Evident că până atunci trebuie să pregătim un set de măsuri în care, pe lângă menţinerea acestor recomandări şi determinarea unui comportament corect, va trebui să luăm măsuri la locul de muncă, măsuri în ceea ce priveşte transportul public, măsuri în ceea ce priveşte purtarea echipamentelor de protecţie în anumite situaţii în care există o apropiere fizică sau există cel mai mic risc – pentru ca toate aceste măsuri de prevenire să fie aplicate gradual, odată cu repornirea economiei”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la Realitatea Plus.

Întrebat dacă se ia în calcul posibilitatea prelungirii restricţiilor pentru persoanele în vârstă, premierul a precizat că aceasta este o informație falsă: „Nu, asta este o informaţie falsă”.

„Nimeni, nimeni, nimeni nu a discutat vreodată la nivel guvernamental această posibilitate. Noi ne dorim ca să trecem cât mai repede de vârful epidemiei şi să se diminueze riscul de transmitere a virusului cât mai rapid şi evident că ne dorim (…) ca şi persoanele în vârstă să poată să îşi reia o viaţă normală cât mai repede. Nimeni nu a discutat vreodată de această posibilitate să mai menţinem aceste restricţii, pentru că nu se poate face o predicţie cu un grad de certitudine foarte mare. Ca atare, noi vom ţine cont de evoluţia din punct de vedere epidemiologic privitor la toate măsurile de revenire la normalitate pe care le vom lua”, a mai spus Orban.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top