Connect with us
Stimulent de risc pentru profesori! Câți bani vor primi aceștia

Economic

Stimulent de risc pentru profesori! Câți bani vor primi aceștia

Pandemia continuă să facă victime printre oameni și reprezintă cu adevărat un pericol. Criza sanitară nu a fost depășită. Cu toate acestea, am revenit treptat la vechile obiceiuri. Drept dovadă, autoritățile au considerat că riscul nu este prea mare și au decis să deschidă școlile de la 14 septembrie, iar elevii s-au reîntors în bănci. Astfel, ei și profesorii, precum și orice altă persoană implicată în procesul educativ, trebuie să respecte mai multe reguli de prevenire a îmbolnăvirii. În plus, a fost făcută o propunere legislativă prin care se acordă un stimulent de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Stimulent de risc pentru cei expuși pericolului de infectare

Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă un stimulent de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar – 1.500 de lei lunar. S-au înregistrat 85 voturi pentru, 25 împotrivă şi 13 abţineri. Dacă proiectul va trece de Camera Deputaților, 15 zile mai târziu, guvernul va emite normele de aplicare ale legii

Propunerea a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda. Ei susțin că toate cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat ar trebui să primească un stimulent de risc pe perioada stării de alertă și de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului de infectare cu noul virus.

„Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului.”, prevede propunerea legislativă.

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, a explicat că personalul din învățământ merită aceste sporuri, deoarece ei educă oamenii și sunt cu adevărat niște eroi, care își riscă viața de dragul meseriei, la fel cum o fac și cei din sistemul medical. Astfel, medicii, personalul medico-sanitar, paramedical, dar şi cel auxiliar, implicat în transport, echipare, evaluare, diagnosticarea pacienţilor infectaţi, primesc pe timpul stării de urgență și de alertă un stimulent de risc în valoare de 2500 de lei

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top