Connect with us
Țiriac își dă cu părerea despre mărirea pensiilor: "Unde? Cum? Care e economia?"

Economic

Țiriac își dă cu părerea despre mărirea pensiilor: „Unde? Cum? Care e economia?”

Țiriac și-a expus părerea cu privire la faptul că punctul de pensie în România  s-a majorat cu 14%. Fostul tenisman a declarat că nu înțelege de ce Guvernul a luat această măsură pe care o consideră nejustificată. El se întreabă de unde va lua Guvernul acești 14% peste 10 ani.

Țiriac își dă cu părerea despre mărirea pensiilor: „Unde? Cum? Care e economia?”

Ion Țiriac a dezaprobat decizia Guvernului de a mări pensiile românilor cu 14% începând de la 1 septembrie. Fostul mare jucător de tenis spune că de 20 de ani încoace tot aude de mărirea pensiilor. El spune că dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că pensionarii sunt miliardari.  Într-un interviu pentru Gsp.ro, Țiriac întreabă retoric de unde va avea statul român, peste 10 ani, acest procent de 14% pentru pensiile românilor.

Omul de afaceri a dat un exemplu din trecutul Franței, când președintele socialist Francois Mitterand, a adus vârsta de pensionare la 60 de ani. Nicolas Sarkozy a salutat inițiativa acestuia, dar a dat vârsta de pensionare înapoi la 67, susținând că altfel, în 25 de ani vor fi faliți.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?”, a declarat Țiriac.

Pensiile au crescut de la 1 septembrie

Reamintim faptul că de la 1 septembrie 2020, punctul de pensie a crescut cu 14%, ceea ce înseamnă o creștere de la 1.265 lei la 1.442 lei. De asemenea, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari a crescut cu 13,63%, adică a ajuns la 800 lei.

Totodată, astăzi, 2 septembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari. Beneficiari sunt pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari de până la 1.299 lei.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Se taie pensiile în 2021? Anunțul pe care îl așteaptă toți românii – Erețetă.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top