Veste mare pentru toti pensionarii! S-a aplicat de la 1 aprilie ajuta pe toată lumea

Adrian Vrauko
23.03.2019
Veste mare pentru toti pensionarii! S-a aplicat de la 1 aprilie ajuta pe toată lumea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important, vineri, la Brașov, care îi vizează pe pensionari. Acesta a vorbit despre recalcularea pensiilor și data de la care zeci de mii de români vor primi pensii majorate. De altfel, ministrul Muncii precizează că până la sărbătorile de Paști 42.000 de oameni vor primi deciziile recalculării pensiilor acasă.

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anunțat că pensiile vor crește, iar deciziile recalculării lor vor ajunge la toți pensionarii înainte de Paște

„În perioada 3-15 aprilie toate pensiile vor fi achitate – 15 va fi ultima zi în care pensionarii vor primi pensiile pe luna aprilie – iar până la Sărbătorile de Paşti, 42.000 de decizii la nivel naţional, din cele 100.000 de recalculare conform grupelor de muncă, pensionarii le vor primi acasă.

Încercăm ca pentru un număr cât mai mare din aceste decizii să achităm diferenţele de la 1 octombrie la zi, până în Sărbătorile de Paşte, dar după continuăm această acţiune astfel încât, la 30 septembrie 2019, aşa cum este prevăzut în lege, să o avem încheiată, inclusiv eliberarea deciziilor, plata diferenţelor şi punerea în plată cu noul cuantum. ”

„De la 1 septembrie va fi acea majorare de valoare de punct de pensie care va intra și ea într-un calcul ulterior”

De asemenea, acesta a mai precizat și că ”de la 1 septembrie va fi acea majorare de valoare de punct de pensie care va intra şi ea într-un nou calcul ulterior datei de 1 septembrie”, a transmis Marius Budăi.

În proiectul viitoarei legi a pensiilor, aprobat nu de mult de senatori, se regăsesc mai multe situații în care vor fi recalculate pensiile românilor. Pe de o parte, există câteva situații generale, cânt un tip de pensie se va transforma în alt tip de pensie și se vor face recalculări. Pe de altă parte, se vorbește despre mai multe situații de recalculare, aceasta fiind o urmare a intrării în vigoare a noii legi.

Comentarii
  • doroga elena spune:

    POATE O SA NI SE DEA SI NOUA UN RASPUNS AM LUCRAT 21 ANI 3 LUI SI AM IESIT IN 2005 LA PENSIE IN URMA LG 19 DIN 200

  • doroga elena spune:

    cei care au lucrat la fabricarea negrului de fum copsa mica vor benificia de recalculare

  • Grintescu Marina spune:

    Vor primii decizii de recalculare toti pensionarii care au lucrat in grupa I,II,indiferent de rezultatul recalcularii? Aceasta recalculare rectifica si stagiul complet de cotizare,care la mine ,spre exemplu este de 30,6 ani?Va rog adresati aceasta intrebare domnului ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *