Vouchere de vacanță pentru toți românii! Ce prevede proiectul de lege

22.08.2019
Vouchere de vacanță pentru toți românii! Ce prevede proiectul de lege

Ludovic Orban a anunțat că este posibil ca toți românii să primească vouchere de vacanță. Acesta a declarat miercuri ca PNL nu este împotriva voucherelor din vacanță, ci din contra, are în lucru un proiect de lege care prevedere acordarea de vouchere de vacanță și pentru persoanele care lucrează în sectorul privat.

Vouchere de vacanță pentru toți românii! Ce prevede proiectul de lege

„Noi avem un proiect de lege prin care să stabilim un regim de deductibilități, astfel încât și angajații din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanță de care beneficiază cei din sectorul public.

Citește și: Leo Iorga a fost operat de cancer la picior. Fotografii cu artistul

Noi n-avem nimic împotriva voucherelor de vacanță, dimpotrivă, s-a arătat că este un instrument util, care ajută la dezvoltarea turismului și care permite multor angajați care nu și-ar fi permis să facă un sejur, să își plătească acest sejur, sigur, într-o destinație turistică din România.

Citește și: Veste bună pentru românii cu pensii mici! Ce le oferă statul

În ceea ce privește atitudinea față de sectorul public vreau să fac o diferență foarte clară. Partidul Național Liberal respectă activitatea oricărui profesor, oricărui medic, oricărui polițist, oricărui judecător, oricărui funcționar public care își face meseria, care e competent, care servește interesul public și care acționează în conformitate cu misiunea și cu prevederile legale ale instituției în care își desfășoară activitatea”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Voucher de vacantaVoucher de vacanta
Voucher de vacanta

El a susținut și că PNL urmărește ca angajații din mediul privat să beneficieze de un tratament nedicriminatoriu față de cei din sectorul public.

Citește și: Începe ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală. Cât costă să îți recuperezi mașina

Această reacție a venit ca răspuns după ce liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a adăugat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale.