Connect with us

Știri

Începe ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală. Cât costă să îți recuperezi mașina

Reprezentanții Poliției Locale București au anunțat că de luni, 26 august, începe ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală.  Mai jos vă spunem cât trebuie să plătească cetățenii cărora li se ridică mașinile și cum le pot recupera.

Începe ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală. Cât costă să îți recuperezi mașina

Poliția Locală București a anunțat data de la care se va da startul ridicării mașinilor parcate neregulamentar: „Incepem ridicarea masinilor in mai putin de o saptamana, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi doua locatii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, si cealalta pe bulevardul Timisoarei”, au declarat reprezentanti ai Politiei Locale din Capitală.

Citește și: Gabriela Firea a anunțat că încep lucrările la 17 imobile din programul de refacere a fațadelor

Proiectul votat la începutul verii 2019 în Consiliul General prevede că „Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei, vehiculele stationate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate si eliberate, in conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotarare”.

Incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar in capitala

Incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar in capitala

Horărârea mai revede că: „Transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul ridicarii si este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz, se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie sa prezinte acte care atesta dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului”.

Iată cum se poate recupera o mașină ridicată și care sunt costurile recuperării

Transportul mașinii se va efectua pe platforme auto care vor asigura ridicarea completă a lui, în condiții care exclud deplasarea pe propriile roți ale acestuia.

Citește și: Un tânăr din Constanța și-a dat foc în mașină. Înainte a anunțat totul pe Facebook

Perioada maximă de depozitare a mașinilor ridicate este de un an.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/detinatorului/utilizatorului legal al acestuia și doar în urma achitării tarifelor de ridicare, transport și depozitare. Proprietarul va trebui să aibă să prezinte și certificatul de înmatriculare în original sau al oricaui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra mașinii și a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele pentru ridicarea mașinilor sunt:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Citește și: Viorica Dăncilă are probleme de sănătate

Tarifele pentru transportul mașinilor sunt:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top