Connect with us
Se amână începerea școlii sau nu? Nelu Tătaru lămurește situația

Educatie

Monica Anisie, anunț despre deschiderea școlilor în regim normal

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, iar cazurile de infectări au izbucnit în ultima perioadă, semn că pandemia a revenit. Aceste semne negative, care arată că lucrurile nu se vor mobiliza nici până în toamnă, susțin ipoteza conform căreia cursurile se vor desfășura tot în mediul online. Despre acest aspect a vorbit și Monica Anisie.

Monica Anisie, anunț despre deschiderea școlilor în regim normal

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Cazurile de coronavirus s-au înmulțit semnificativ în ultima perioadă, ceea ce prevede întrebări și în cazul deschiderii școlilor în regim normal. Monica Anisie a declarat că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, iar majoritatea scenariilor legate de acest aspect implică ideea de desfășurare a orelor în mediul online.

O alternativă presupune ca elevii să meargă în școli prin rocadă. În timp ce unii vor fi în sălile de clasă, alții vor participa la ore din fața calculatorului sau a telefonului, urmând ca, mai apoi, să inverseze locurile. Deși un scenariu prevedea reluarea școlii în regim normal, situația din prezent nu dă semne că se va îmbunătăți și nu încurajează această idee, ajungându-se chiar la posibilitatea desfășurării activității educative doar în mediul online.

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. Unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală.  Sau, dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online.”, a declarat ministrul Educației.

Premierul asigură că lucrurile vor decurge bine

Premierul Ludovic Orban îi avertiza săptămâna trecuta pe cei implicați în sistemul de educație. Astfel, le cerea să fie pregătiți de reînceperea cursurilor doar online. El a declarat că totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în toamnă, aceasta fiind condiția de care depinde reluarea cursurilor în format fizic.

Premierul a declarat că autoritățile responsabile de acest domeniu se vor pregăti pentru această situație din toate punctele de vedere. Se vor asigura că orice elev are acces la educația din mediul online, precum și că toate cadrele didactice vor avea capacitatea de a transmite informații în astfel de condiții.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top