Connect with us
Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Educatie

Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, iar cazurile de infectări au izbucnit în ultima perioadă, semn că pandemia a revenit. Aceste semne negative, care arată că lucrurile nu se vor mobiliza nici până în toamnă, aduc în prim-plan posibilitatea ca școlile să rămână închise și din septembrie, conform premierului.

Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban îi avertizează pe cei implicați în sistemul de educație să fie pregătiți de reînceperea cursurilor doar online. El a declarat că totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în toamnă, aceasta fiind condiția de care depinde reluarea cursurilor în format fizic.

Premierul a declarat că autoritățile responsabile de acest domeniu se vor pregăti pentru această situație din toate punctele de vedere. Se vor asigura că orice elev are acces la educația din mediul online, precum și că toate cadrele didactice vor avea capacitatea de a transmite informații în astfel de condiții. Orban are încredere că dascălii vor face față acestei situații, chiar dacă nu au contact cu elevii față în față, ci prin intermediul mijloacelor de comunicare.

„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație.Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație. Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intemediul ecranului de calculator.”, a declarat premierul.

Cum s-ar putea desfășura orele din toamnă

Cu toate acestea, INSP a emis un set de reguli ce ar putea fi aplicate odată cu deschiderea școlilor din toamnă, dacă situația epidemiologică o permite. Astfel, vor fi cel mult 15 elevi în săli, vor studia prin rotație, vor sta cel mult patru ore la școală, dintre care una se va desfășura în aer liber și se va respecta distanțarea socială. Orele de educație fizică se vor desfășura doar la sfârșitul programului. La fotbal, echipele vor fi de cel mult 5 jucători, iar la baschet, fiecare elev va avea propria lui minge. Mai mult, or fi organizate culoare de deplasare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top