Connect with us
Studenții vor participa la cursuri și seminarii online și din toamnă. Revenirea la facultate, amânată

Educatie

Studenții vor participa la cursuri și seminarii online și din toamnă. Revenirea la facultate, amânată

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, iar cazurile de infectări au izbucnit în ultima perioadă, semn că pandemia a revenit. Aceste semne negative, care arată că lucrurile nu se vor mobiliza nici până în toamnă, iar surse din domeniul educației au declarat pentru fanatik.ro au declarat că studenții nu vor reveni pe băncile facultății nici din octombrie.

Studenții vor participa la cursuri și seminarii online și din toamnă. Revenirea la facultate, amânată

Sistemul educativ a pus greu pus la încercare de pandemia de coronavirus. Astfel, elevii și studenții au desfășurat activitatea educativă în mediul online, pentru a fi prevenită infectarea cu noul Covid-19. Se pare că, cel puțin în cazul facultăților, situația nu se va schimba nici din noul an universitar. Anumite informații susțin că seminarele și cursurile se vor desfășura exclusiv online. Deși nu este o decizie definitivă, toate discuțiile duc în acea direcție și scenariile referitoare la această temă nu sunt deloc pozitive.

În luna iunie, oficialii Ministerului Educației și Cercetării erau optimiști în legătură cu revenirea la învățământul în format fizic. Însă, numărul tot mai mare de cazuri din ultimele săptămâni va afecta, cel mai probabil, și începutul noului an școlar. Situația a degenerat în România, fiind înregistrate recorduri de infectări, mai mari decât cele de la începutul pandemiei, semne că lucrurile au degenerat.

 Monica Anisie a declarat că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, iar majoritatea scenariilor legate de acest aspect implică ideea de desfășurare a orelor în mediul online.

O alternativă presupune ca elevii să meargă în școli prin rocadă. În timp ce unii vor fi în sălile de clasă, alții vor participa la ore din fața calculatorului sau a telefonului, urmând ca, mai apoi, să inverseze locurile. Deși un scenariu prevedea reluarea școlii în regim normal, situația din prezent nu încurajează această idee.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top