Austria, noi restricții pentru români. Când se interzic zborurile directe din România

14.07.2020
Austria, noi restricții pentru români. Când se interzic zborurile directe din România

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere în mai multe state, drept pentru care unele țări au luat măsuri în acest, pentru a evita o explozie de infectări. Austria deja a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul Covid-19 Astfel, a decis să emită noi avertizări de călătorie pentru unii dintre cetățenii europeni, listă pe care se regăsește și România, având în vedere că situația este din ce în ce mai gravă pe teritoriul țării noastre.

Austria, noi restricții pentru români. Când se interzic zborurile directe din România

Autoritățile austriece au luat noi măsuri de restricție ce îi vizează pe cetățenii români din cauza evoluției epidemiei de coronavirus din țara noastră. Noile măsuri vin după ce anterior, Viena a decis că românii cu destinația finală Austria pot intra pe teritoriul acestei țări doar dacă stau în carantină timp de 14 zile sau prezintă un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2. Astfel, Rudolf Anschober, ministrul sănătății, a dat un ordin prin care interzice cursele aeriene directe din România, precum și din alte țări în care situația generată de coronavirus este dificilă.
În total, lista țărilor cu risc de coronavirus întocmită de Austria cuprinde acum 18 state. Pe lângă România, pe lista acestor țări au mai fost incluse Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt.

Rămân în continuare interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina. În schimb, de joi vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiană Lombardia.

Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

Pe de altă parte, mai multe state includ România pe lista neagră și fie nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și granițele complet închise, fie le impun unele condiții și chiar îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile olandeze Ambasadei României la Haga, începând din 9 iulie 2020, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este solicitată auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *