Connect with us
Încă o țară interzice accesul românilor. Vor intra în izolare la domiciliu

Externe

Încă o țară interzice accesul românilor. Vor intra în izolare la domiciliu

Pandemia de coronavirus nu a trecut și continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere în mai multe state, drept pentru care unele țări au luat măsuri în acest sens, pentru a evita o explozie de infectări. Olanda deja a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Astfel, a decis să emită noi avertizări pentru mai multe țări, printre care și România, privind accesul pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos. Astfel, românii sunt obligați la izolare.

Încă o țară interzice accesul românilor. Vor intra în izolare la domiciliu

Având în vedere că situația s-a agravat în România și numărul de cazuri a atins recorduri în ultimele zile, suntem vizați de mai multe state. Astfel, odată ajunși pe alte teritorii, suntem obligați să ne supunem regulilor stabilite de autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. La fel se întâmplă și în Olanda.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile olandeze Ambasadei României la Haga, începând din 9 iulie 2020, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este solicitată auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

MAE menționează și că, potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent din zona din care vin sau spre care vor să călătorească, sunt obligați să completeze o declarație de sănătate pe propria răspundere. Aceasta poate fi prezentată la aeroport, la cerere.

Pe de altă parte, mai multe state includ România pe lista neagră și fie nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și granițele complet închise, fie le impun unele condiții și chiar îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare. Nici Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri sau personal. Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top