Connect with us
Decizie de ultimă oră pentru români! Prima țară care impune carantina obligatorie, chiar și cu test negativ

Externe

Decizie de ultimă oră pentru români! Prima țară care impune carantina obligatorie, chiar și cu test negativ

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere în mai multe state, drept pentru care unele țări au luat deja măsuri în acest, pentru a evita o explozie de infectări. Austria a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul Covid-19. Autoritățile austriece au decis să emită noi avertizări de călătorie pentru unii dintre cetățenii europeni, listă pe care se regăsește și România, având în vedere că situația este din ce în ce mai gravă pe teritoriul țării noastre. Astfel, cei veniți din zone roșii nu vor putea scăpa de carantină nici cu un test PCR negativ.

Decizie de ultimă oră pentru români! Prima țară care impune carantina obligatorie, chiar și cu test negativ

Explozia cazurilor de infectare cu COVID-19 din România a pus țara noastră pe lista celor care prezintă risc pentru deplasările în interiorul Uniunii Europene. Austria este prima țară care impune carantina obligatorie de 14 zile, chiar dacă persoana întoarsă dintr-o zonă roșie prezintă un test PCR negativ.

„Toate persoanele care intră în Austria, din zonele de risc, chiar dacă arată un test negativ Covid-19, trebuie să meargă la o carantină obligatorie de 14 zile la domiciliu începând de vineri, 24 iulie. Totodată, doar intrarea în Austria din țările afectate nu va mai fi posibilă fără un test PCR, după cum anunță.

Miercuri, Ministerul Sănătății a declarat că ”în viitor nu va mai fi posibilă utilizarea carantinei de 14 zile la domiciliu în locul unui test PCR, pentru intrările  din țările cu restricții de intrare”, indicând astfel că doar pentru intrare e nevoie de test negativ. Cetățenii austrieci și persoanele cu reședința în Austria pot să efectueze testul în termen de 48 de ore pe cheltuiala proprie în Austria, în situații excepționale.Toți ceilalți trebuie să depună un test la frontieră, care nu trebuie să depășească 72 de ore.

Chiar și cu un test PCR negativ, se aplică următoarele măsuri:

  • Toți cei care sosesc din zonele de risc trebuie să înceapă obligatoriu o carantină de 14 zile acasă.
  • O „eliberare” timpurie din carantină printr-un test PCR negativ – va fi posibilă doar în viitor pentru „personalul cheie” – al cărei definiții va fi finalizată în curând.

În plus, masca de protecție va fi reimpusă obligatoriu în toate magazinele, la poștă și la bancă. Reglementările referitoare la carantină sunt comunicate în cursul zilei de azi.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. "Suedezu"

    2020-07-24T15:57:51+03:00 at 15:57

    …Austria este tara despre care vorbiti si puneti / postati fotografii cu politia maghiara 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top