Connect with us
Grecia s-ar putea închide din august pentru turiști. Anunțul trist al autorităților

Externe

Grecia s-ar putea închide din august pentru turiști. Anunțul trist al autorităților

Sezonul vacanțelor în Grecia a început. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Oamenii deja au început să meargă în Grecia pentru a-și petrece concediul, însă, de curând, situația s-a complicat și pe teritoriul elen, ceea ce a determinat autoritățile să impună reguli stricte pentru a ține sub control pandemia. După ce au impus mai multe reguli pentru prevenirea unei tragedii și au adoptat mai multe măsuri, oficialii ar fi decis să închidă complet țara din august.

Grecia s-ar putea închide din august pentru turiști. Anunțul trist al autorităților

Ședința de urgență convocată luni și condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

Deşi au deschis graniţele pentru turiştii români, cu anumite restricții, grecii sunt îngrijoraţi de numărul de cazuri noi de coronavirus din România, care a crescut semnificativ, atingând noi recorduri. În plus, presa elenă a vorbit despre o turistă din România, depistată pozitiv, în Evia. Conform acestora, ar fi vorba despre o femeie în vârstă de 66 de ani care ar fi intrat în Grecia pe data de 8 iulie și ar fi făcut parte dintr-un grup mare de turişti. Românca va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină. Cu o zi înainte, tot în acea zonă, au fost confirmați pozitiv încă 10 turiști sârbi.

Potrivit presei din Grecia, experții spun ca in finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei in țară, mai arată sursa citată. Specialiștii susțin că țara s-ar putea închide complet în luna august din cauza unul ai doilea val de infectări provocat de reluarea activității turistice.

Amintim că autoritățile au schimbat reglementările și au decis că fiecare turist care intră în țară trebuie să aibă asupra lui un test de coronavirus negativ, care să demonstreze că este sănătos și nu reprezintă un pericol pentru restul oamenilor. Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața. Testul trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top