Connect with us
Peste 100 de clienți ai unui salon de înfrumusețare, suspecți de Covid-19

Externe

Peste 140 de clienți ai unui salon de înfrumusețare, suspecți de Covid-19

Saloanele de coafură își desfășoară activitatea cu respectarea normelor de igienă stabilite de autorități pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Cu toate acestea, pandemia de Covid-19 continuă să lovească, iar veștile nu sunt deloc pozitive. Deși au fost preventivi și s-au supus tuturor regulilor, doi dintre angajații unui salon de înfrumusețare din SUA au fost identificați pozitiv cu coronavirus și, la rândul lor, au infectat alte 144 de persoane, clienți ai salonului.

Peste 140 de clienți ai unui salon de înfrumusețare, suspecți de Covid-19

A fost identificat un nou focar de coronavirus într-un orășel din statul american Missouri, după ce doi angajați infectați ai unul salon de înfrumusețare au îmbolnăvit 144 de clienți. Unul dintre cei doi a continuat să vină la muncă timp de 8 zile, deși manifesta simptome evidente ale infectării cu SARS-CoV-2. DSP a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat orarul de lucru al celor doi. În plus, a cerut celor care au trecut pragul salonului, să anunțe pentru a fi testați.

Cei doi stiliști au lucrat din a doua săptămână a lunii mai, până miercuri, 20 mai. Atât ei, cât și clienții au purtat măști de protecție și au respectat toate măsurile preventive, potrivit autorităților, citate de CNN. Autoritățile vor efectua toate demersurile și vor stabili mai multe măsuri pentru a gestiona corect această situație.

“O să fiu sincer. Chiar nu putem risca să crească numărul de cazuri de infectare. Nu putem accepta ca această situație să devină un obicei în comunitatea noastră.”, a declarat Clay Goddard, directorul Departamentului de Sănătate din Springfield-Greene.

Amintim că și în România au fost stabilite mai multe măsuri pentru ca activitatea saloanelor de înfrumusețare să se desfășoare în siguranță.

Sălile de așteptare nu vor mai exista. Specialiștii vor trebui să-și organizeze programările astfel încât vor avea timp să dezinfecteze spațiul de lucru, iar clienții nu vor intra în contact unii cu ceilalți. Proprietarii saloanelor asigură că vor lua toate măsurile necesare, precum: despărțitoare de plexiglas între clienți și personal, precum și la recepție, pentru a respecta distanțarea socială; viziere, mănuși și măști de protecție pentru angajați. De altfel, și clienții vor trebui să poarte în mod obligatoriu măști de protecție.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top