Connect with us
Ungurii interdicții pentru români! Nu vor putea intra în țară fară aceste proceduri

Externe

Ungurii, interdicții pentru români! Nu vor putea intra în țară fară aceste proceduri

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere în mai multe state, drept pentru care unele țări au luat măsuri în acest, pentru a evita o explozie de infectări. Ungaria deja a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul Covid-19. Astfel, a decis să emită noi avertizări de călătorie pentru unii dintre cetățenii europeni, listă pe care se regăsește și România, având în vedere că situația este din ce în ce mai gravă pe teritoriul țării noastre.

Ungurii, interdicții pentru români! Nu vor putea intra în țară fară aceste proceduri

Se pare că Ungaria se simte amenințată de creșterea de cazuri de coronavirus din România. Astfel, autoritățile au impus mai multe măsuri restrictive pentru românii care intră pe teritoriul ungar, pentru a se asigura că aceștia nu reprezintă o amenințare pentru ceilalți.

Măsurile au fost stabilite în urmă cu câteva zile și au intrat în vigoare de azi. Astfel, Ministerul Afacerilor de Externe anunță că românii care vor să meargă în Ungaria vor fi testați la graniță și băgați în carantină dacă nu prezintă simptome, iar cei care au simptome nu vor fi lăsați să intre în țară. Pentru a scăpa de măsura carantinării, cei care au posibilitatea, pot prezenta două teste negative de coronavirus, făcute cu cel mult 5 zile înainte.

În Ungaria, în cazul în care primul test efectuat de turist este negativ, acesta poate ieşi din carantină, dar este obligată în continuare să efectueze şi cel de-al doilea test. În situaţia în care cel de-al doilea test este pozitiv, se dispune reinstituirea carantinei de 14 zile.

Persoanele care tranzitează Ungaria o vor putea face în termen de 24 de ore, dacă nu au simptome, după prezentarea unui document din care să rezulte scopul deplasării și țara de destinație, precum și asigurarea dreptului de intrare pe teritoriul statului vecin Ungariei care se află pe ruta de tranzit spre țara de destinație. Excepție fac și cei care locuiesc în limita a 30 de km de graniță și fac naveta la serviciu.

România a fost inclusă de Ungaria pe lista galbenă, alături de state ca Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Federația Rusă, Serbia, Japonia, China și SUA.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top