Connect with us
Bilanţ IGSU: 8 morţi şi aproape 70 de persoane rănite în urma vijeliilor din vestul ţării

Știri

Alertă în România! Zece persoane internate de urgență în spital! Peste 130 de oameni consultați!

Este alertă în Brașov, după ce un tânăr de 17 ani a murit după ce a fost diagnosticat cu meningită bacterială. Zece tineri cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, fiind suspecți că au luat această boală, iar alte 135 de persoane au fost consultate la același spital.

Toți au luat contact cu băiatul decedat, la un majorat care a avut loc săptămâna trecută.

„Ancheta epidemiologică a fost declanşată imediat. Am luat legătură că cu persoanele care au intrat în contact cu tânărul. Aceştia s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, iar cei care au prezentat simptome au fost internaţi. De la pacienţi au fost prelevate probe care au fost trimise la Bucureşti pentru analize. Încercăm să-i găsim pe toţi contacţii şi să-i trimitem la medicii de familie sau la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru profilaxie, astfel încât să limităm extinderea îmbolnăvirilor. Facem apel la cei care au fost în contact cu bolnavii să se prezinte pentru a li se administra o doză de medicamente în scop profilactic“, a spus, potrivit news.ro, Claudia Bularca, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Ramona Ionescu, managerul spitalului din Brașov, a afirmat că meningita a fost confirmată la unul dintre tinerii internați. Ea a susținut că populația nu trebuie să se sperie, deoarece pentru această boală există profilaxie, important fiind ca bolnavii să se prezinte foarte repede la medic.

Inspectorul școlar general Mirela Blemovici a precizat că mai mulți tineri, între care și cel care a decedat, precum și cei internați acum în spital au participat la un majorat în localitatea Tărlungeni, apoi s-au distrat la o discotecă, fiind vorba despre copii care provin din trei școli din Brașov și una din Tărlungeni.

Citește și: Ce ne îmbolnăvește copiii de cancer și cum putem depista boala de la primele semne

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top