Connect with us
Mastercard vine cu precizări cu privire la plata cu cardurile contactless

Economic

Mastercard vine cu precizări cu privire la plata cu cardurile contactless

În ceea ce privește articolul publicat în data de 12.03.2019 având ca subiect Auchan infirmă că ar bloca plățile cu cardul din motive de siguranță. Punct de vedere, Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți, dorește să facă următoarele precizări referitoare la securitatea plăților contactless și tehnologia aferentă acestora:

  • Pentru a preveni apariția fraudelor, există multiple protocoale de securitate asociate plăților cu cardul aliniate celor mai recente inovații tehnologice, orice tranzacție fiind monitorizată de sistemele și procedurile instituțiilor bancare, astfel încât tentativele de fraudă sunt depistate și prevenite. Consumatorii care utilizează un card sau un dispozitiv contactless se bucură de aceleași protecții împotriva fraudelor ca și în cazul cardurilor convenționale.
  • Pe teritoriul României, una dintre măsurile de siguranță este constituită de limitarea plăților pentru care nu este necesară introducerea PIN-ului la 100 de lei/ tranzacție și un volum de maxim 10 tranzacții contactless. Limita plăților contactless fără introducerea codului PIN nu poate fi modificată printr-o solicitare către instituția emitentă sau prin intermediul platformelor de internet banking sau mobile banking.
  • În plus, posesorii de carduri bancare sunt protejați împotriva fraudelor de instituția emitentă a cardului lor, putând fi siguri că nu vor pierde niciun ban. Orice tranzacție suspectă poate fi raportată imediat băncii emitente pentru blocarea tranzacției sau recuperarea banilor.
  • Nivelul total de fraudă din România este de 0,005% din volumul total al tranzacțiilor, conform raportului Băncii Centrale Europene privind fraudele cu carduri. Frauda în cazul plăților contactless nu e un fenomen în România. Dimpotrivă, putem spune că suntem un exemplu de best practice din punctul acesta de vedere.
  • Pentru Mastercard, siguranța oferită consumatorilor este esențială și reprezintă o preocupare pemanentă. Mastercard nu va face niciodată compromisuri în ceea ce privește securitatea tranzacțiilor realizate prin soluțiile de plată oferite și se va asigura în permanență că acestea îndeplinesc cele mai înalte standarde.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top