BRD împlentează în premieră în Europa, platforma Octet! Anunț major pentru clienți

30.07.2020
BRD împlentează în premieră în Europa, platforma Octet! Anunț major pentru clienți

BRD – Groupe Société Générale este prima bancă din Europa care implementează noul serviciu financiar al Mastercard, platforma Octet, dedicată IMM, anunță cele două instituții financiare.

Platforma Octet a fost lansată de Mastercard la începutul acestei veri sub denumirea de Mastercard Trade Solution. Ea ajută IMM-urile să își extindă activitatea la nivel global, garantând securitatea plăților, gestionând fluxurile de numerar și susținând astfel IMM-urile.

Printr-un parteneriat cu Mastercard și Octet, BRD – Groupe Société Générale va oferi antreprenorilor noua soluție pentru a-i susține în dezvoltarea business-urilor pe care le conduc. Clienții BRD se pot înregistra online, iar în urma unui proces de verificare, pot primi acces în platforma Octet. Ulterior, companiile au acces la beneficiile participării în platformă, unde vor interacționa cu partenerii lor de afaceri într-un mediu structurat și mai sigur în fața riscurilor de fraudă comercială. De asemenea clienții BRD beneficiază de un discount de 10% din valoarea comisionului standard pentru plățile realizate cu cardul BRD Business Mastercard pe platforma Octet, ca urmare a parteneriatului dintre BRD și Octet Europe.

Serviciul cuprinde platforma cloud-based de comerț B2B de ultimă generație, oferită de Octet Europe, care examinează în detaliu fiecare companie din rețea. Toți membrii care activează pe platforma Octet sunt verificați pe larg, prin sisteme de combatere a spălării banilor, de cunoaștere a clientelei, de finanțare împotriva terorismului, dar și prin intermediul sancțiunilor economice, și reduce astfel nivelul de risc pentru toți cei implicați în rețea. Aceste opțiuni oferă IMM-urilor o siguranță sporită în demersul de accesare a piețelor străine sau a unor furnizori de peste granițe.

Cu ajutorul noii soluții, IMM-urile își pot folosi cardurile Mastercard drept instrumente eficiente de gestionare a fluxurilor de numerar, precum și de plată a furnizorilor, în vederea dezvoltării business-ului, bucurându-se de avantajele utilizării unui card business. Platforma Octet oferă companiilor o mai mare flexibilitate în ceea ce privește alegerea modului în care tranzacționează. Concret, cumpărătorii au posibilitatea de a alege să plătească cu ajutorul cardului, chiar dacă furnizorul nu procesează plăți cu cardul, în timp ce vânzătorii pot accepta plățile în conturile lor bancare, indiferent de modul în care cumpărătorul alege să plătească.