Connect with us
Au murit alți doi pacienți în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

Locale

Au murit alți doi pacienți în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

Incendiu Piatra Neamț: alți doi pacienți au murit. Cei doi erau internați în Spitalul de la Leţcani, iar anunțul decesului a fost făcut de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Din păcate, numărul celor care au murit în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț a ajuns la 14 pacienți.

Incendiul de la Piatra Neamț, tragedie imensă

În noaptea în care a avut loc incendiul, și-au pierdut viața zece oameni, iar alți doi au murit săptămâna trecută. Astăzi, Nelu Tătaru a anunțat că, dintre cei 6 răniţi care au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, din Iași, au mai rămas în viață doar 2.

„Cei care au fost transferați sunt pacienți de terapie intensivă, n-au suferit arsuri sau altceva, ei fiind în celălalt salon. în acest moment, din informațiile pe care le-am avut ultima oară dimineață, doi sunt în viață, din cei 6, urmând în continuare să aibă tratament de terapie intensivă”, a spus Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Astăzi dimineață, și în Cluj a avut loc un incendiu la spitalul CFR.

Nelu Tătaru a menționat că cei doi pacienți care au murit recent au suferit complicații cauzate de COVID-19.

”Ei au fost în salonul separat, erau în stare foarte gravă, evoluția lor a fost nefavorabilă”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după vizita sa la Institutul Fundeni, din Capitală.

La acest moment, medicul erou Cătălin Denciu, transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, este intubat.

„Din informaţiile primite, pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific, este supus procedurilor de toaletare a rănilor”, a spus Ministerul Sănătăţii.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a fost grav rănit când a încercat să salveze pacienții de la ATI, când a izbucnit incendiul din spitalul Județean Piatra Neamț. El a reușit să scoată din flăcări pacienții internați la secția ATI. Denciu a fost inițial transportat la Iași, apoi în București, iar de duminica trecută se află în grija specialiștilor de la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top