Connect with us
Lingouri și monede de aur și argint, în bagajul de aeroport al unui clujean

Locale

Lingouri și monede de aur și argint, în bagajul de aeroport al unui clujean

Lingouri în bagaj. Un bărbat din Cluj a fost prins în timp ce încerca să părăsească țara cu un bagaj în care avea 2.700 de grame de lingouri și monede de aur și argint. Clujeanul în vârstă de 43 de ani a fost reținut pe Aeroportul Internațional din Cluj Napoca. Destinația bărbatului era Filipine.

Lingouri și monede de aur și argint, în bagajul de aeroport al unui clujean

Polițiștii au descoperit, ascunse în bagajul unui bărbat, lingouri și monede (70 monede) de aur și argint pe care acesta voia să le scoată din țară. Potrivit oamenilor legii, greutatea lor totală este de 2.700 de grame. Bărbatul care urma să urce în avion, era pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine. Conform unui comunicat transmis de către Poliția de Frontieră, individul este din Cluj și are 43 de ani.

Bărbatul a ascuns monedele și lingourile peste tot pe unde s-a putut – în laptop, în bagajul de cală, în portofel, dar și în telefonul mobil.

Cum a fost descoperit

Obiectele din aur și argint au fost descoperite la controlul de securitate. Lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informații au observat ceva suspect la laptopul care se afla în bagajul de mână. Laptopul conținea componente necorespunzătoare.

Imediat, oamenii legii au dispus un control amănunțit al întregului bagaj pe care clujeanul în avea cu el. Așa au ajuns să afle că bărbatul de 43 de ani intenționa să iasă din țară cu 2.700 de grame de metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint. Este vorba despre 70 de monede și lingouri.

Confruntat cu această situație, clujeanul a declarat că a achiziționat monedele și lingourile de-a lungul timpului și că are documente care să ateste proveniența lor.

Cu toate acestea, bunurile nu fuseseră declarate și depășeau valoarea plafonului vamal admis, motiv pentru care au fost ridicate și predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la contrabandă.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top