Connect with us
Gabriela Firea se gândește la redeschiderea parcurilor din București

Locale

Gabriela Firea se gândește la redeschiderea parcurilor din București

Primarul București-ului, Gabriela Firea a vorbit despre faptul că analizează redeschiderea parcurilor din București după 15 mai. Aceasta îi roagă pe cetățeni să fie responsabili și să respecte regulile de distanțare socială și să poarte măștile de protecție.

Gabriela Firea se gândește la redeschiderea parcurilor din București

Gabriela Firea se gândește să redeschidă parcurile de dimensiuni mari deoarece aici pericolul întâlnirii mai multor persoane în același loc este scăzut.

„Parcurile, aici este o discuție, în special am preluat plângerile cetățenilor, care ne spun că sunt frustrați pentru că nu pot veni în parc. Dacă toată lumea ar înțelege, ar purta mască, ar limita contactul cu ceilalți, poate ar trebui să luăm în calcul redeschiderea parcurilor, ar fi o soluție.

Facem analize în această perioadă și cred că ar trebui să redeschidem parcurile, în special parcurile mari, unde ar fi mai mic pericolul să se întâlnească multe persoane în același loc. Teoretic, dacă fiecare ar fi responsabil și ar respecta distanță de 2-3 metri față de ceilalți cetățeni și nu merg în zona băncuțelor să joace table rummy etc sau în zona locurilor de joacă, unde ar sta 30-40 de mame care își supraveghează copilașii., a spus Gabriela Firea conform stiripesurse.ro.

De asemenea, în cazul instituțiilor de cultură, primarul capitalei ar dori să amâne deschiderea lor pentru public. Aceasta a mai declarat:

„Va fi foarte periculos să avem 200 de persoane într-o sală. Vă dați seama, cât timp virusul nu a fost încă oprit, pandemia este în extindere, nu avem un tratament clar. Riscăm să compromitem tot ceea ce am făcut în ultima lună.”

Firea nu susține deschiderea școlilor

În ceea ce privește deschiderea școlilor începând cu data de 15 mai, Firea nu este de acord cu această decizie. Aceasta a postat pe Facebook faptul că se pot găsi soluții pentru a încheia anul școlar mai ales pentru clasele terminale.

„Am spus si ieri, si aseara, la TV, ca nu vad ca pe o solutie buna redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai. Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv!”

Aceasta a vorbit despre faptul că elevii nu vor respecta regulile de distanțare socială, se vor infecta cu virusul Covid-19 și vor duce familiilor lor virusul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top