Connect with us
Orban a spus exact regulile de după 15 mai. Adio, spectacole! Restaurantele rămân închise

Știri

Ludovic Orban a declarat ce măsuri vor fi luate după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a vorbit vineri despre ce se va întâmpla după ridicarea stării de urgență de la 15 mai. Astfel, el a participat la întâlnirea consiliului de suport tehnico-ştiinţific, care conține specialiști în domeniul epidemiologic şi reprezentanți ai principalelor instituții. Aici s-au stabilit măsurile ce vor fi luate odată cu reînceperea activității și întoarcerea copiilor în școli.

Ludovic Orban a declarat ce măsuri vor fi luate după 15 mai

În cazul în care elevii și studenții își vor relua activitățile școlare, aceștia vor trebui să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea socială. Același lucru se va întâmpla și cu cei care se vor întoarce la locurile de muncă. De asemenea, vor trece printr-un triaj care să asigure o mai bună gestionare a situației. Astfel, fiecăruia i se va lua temperatura înainte de a i se permite accesul în unitatea de lucru. În acest sens, vor fi utilizate termometre electronice.

 „E nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura, zilnic, când vine omul la locul de muncă. În cazul în care persoane are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă. Să fie supus unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID.”, a spus Ludovic Orban.

Orban a declarat că va fi nevoie de mai multă strictețe și la aeroport. Astfel, călătorilor le va fi verificată temperatura atât la venirea, cât și la plecarea din țară.

A fost discutată și situația vârstnicilor. Temperatura aerului a crescut în ultima vreme și nu este prielnică acestei categorii de vârstă. Astfel, va fi reorganizat programul de ieșit al acestora.

Când se deschid cafenelele?

În ceea ce privește restaurantele, cafenelele, premierul a declarat că nu se poate vorbi despre o astfel de măsură acum. Hotelurile vor fi, însă, în continuare deschise. Vor fi respectate toate normele de protecție impuse și se va evita orice risc.

„Trebuie stabilit un set de reguli. Nu va exista o restricție pentru hoteluri. Să se cazeze o persoană chiar și în camere cu două paturi, mai multe persoane doar dacă sunt membri ai familiei, măsuri de dezinfecție. În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate, pentru că riscul epidemiologic este mai mare pentru că nu poți să porți mască.”, a mai declarat premierul.

Parcurile s-ar putea deschide și ele mai repede, dar asta depinde de comportamentul oamenilor și de cum va evolua pandemia în următoarea perioadă.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top